Κοινωνία

Γάλλοι διανοούμενοι συγκεντρώνουν χρήματα για τους Έλληνες!

Ελλάδα Γαλλία

Με σύνθημά της «από το λαό για το λαό», η επταμελής ομάδα Γάλλων διανοούμενων «Interdemos», μεταξύ αυτών ερευνητές, ιστορικοί, συγγραφείς και κινηματογραφικοί παραγωγοί, επιχειρεί να συγκεντρώσει χρήματα για τον ελληνικό λαό.

«Αντί να επιβεβαιώσουμε, σαστισμένοι, την εγκατάλειψη του ελληνικού λαού από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ας δράσουμε», επισημαίνει χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη ομάδα που στέκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού κι απευθύνει έκκληση για δωρεές.

Με τη βοήθεια του λογαριασμού «KissKissBankBank», ο οποίος φέρει την ονομασία «De people a people»,  καλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν από 5 έως 1.000 ευρώ. Στόχος των Γάλλων διανοούμενων είναι η συγκέντρωση 300.000 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής το ποσό που έχουν καταβάλει όλοι οι συμμετέχοντες στην καμπάνια αυτή ξεπερνάει τις 108.000 ευρώ.

«Μας παρακινεί η πίστη στο αδύνατο», αναφέρει στον Nouvel Observateur η Σοφί Βανίς, ιστορικός και επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτής και συνεχίζει, λέγοντας πως «Το αδύνατο αυτό, δεν είναι ασφαλώς η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, αλλά ο πιο μετριοπαθής στόχος της συγκέντρωσης τουλάχιστον 300.000 ευρώ πριν από τις 6 Απριλίου».

Στη συνέχεια, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην ελληνική οργάνωση «Αλληλεγγύη για Όλους», η οποία στηρίζει ανθρώπους που έχουν ανάγκη, προσφέροντάς τους τρόφιμα και εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες.

Η προσφορά είναι περισσότερο συμβολική, εξηγούν μέλη της ομάδας, ενώ η συγγραφέας Μαρί Κοσνέ επισημαίνει: «Δίνοντας τα χρήματά μας στους Έλληνες αρνούμαστε τις αυταρχικές πολιτικές της ΕΚΤ και προσφέρουμε μία εναλλακτική λύση σε όσους έχουν ανάγκη».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa