Πολιτική

Γεννηματά: Οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν κόκκινα χαλιά

Φώφη Γεννηματά

«Ο κύριος Τσίπρας πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τη συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων, τη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα και επέλεξε να ξανακάνει μία κυβέρνηση με τα ίδια προβλήματα και παθογένειες, που είχε η προηγούμενη», τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για «σπέκουλα σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, ότι ψήφισε το καλοκαίρι το μνημόνιο και σήμερα δεν ψηφίζει τους εφαρμοστικούς νόμους», υποστηρίζοντας ότι «όταν αναγκαστήκαμε να στηρίξουμε τη χώρα- όχι την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ– ψηφίζοντας αυτή τη συμφωνία, είχαμε ξεκαθαρίσει πως χρειάζεται ένας οδικός χάρτης για τα βήματα, που πρέπει να γίνουν από εκεί και πέρα».

«Το πρώτο που ζητήσαμε ήταν να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα, να μην υπάρξουν εκλογές, να μην διακινδυνεύσουμε, τουλάχιστον μέχρι την πρώτη αξιολόγηση, αλλά σε κάθε περίπτωση εγώ πίστευα ότι έπρεπε να φτάσουμε μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος, χωρίς άλλους πειραματισμούς και χωρίς άλλη αστάθεια και αβεβαιότητα και ανασφάλεια στην Ελλάδα. Επίσης, προτείναμε τότε, με τη δύναμη των 220 βουλευτών, να επαναδιαπραγματευτούμε υφεσιακά και αντιπαραγωγικά μέτρα αυτού του μνημονίου, τα οποία είναι πολλά και σκληρά. Θα είχαμε άλλη δυνατότητα με τους 220 βουλευτές, απέναντι στους 153, που έχει σήμερα η κυβέρνηση», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Oι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά, που στρώθηκαν, για να περάσουν τα ξένα funds και να πάρουν και τις τράπεζες και τις ελληνικές επιχειρήσεις», επισήμανε η κ Γεννηματά κάνοντας λόγο για «αφελληνισμό της οικονομίας», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρέλαβε τον Ιανουάριο τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα και την οδήγησε στο τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο.

«Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες, καταφέραμε να βάλουμε φρένο στην καθοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων πέντε ετών, να αντιστρέψουμε την πορεία αυτή. Έχουμε πάρει απόφαση ότι διατηρούμε την αυτονομία των κομμάτων μας, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι κινήσεις των πολιτών, καθώς μιλάμε για μία δημοκρατική συμπαράταξη. Αυτή η συμμαχία είναι το όχημα για την ανασυγκρότηση του χώρου. Όποιος θέλει μπορεί να ενταχθεί σ’ αυτή τη συμμαχία, η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη, ενισχύουμε τα κόμματά μας για να ενισχύσουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa