Κοινωνία

Γεννηματά: Σχέδιο για απαξίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, με σκοπό το ξεπούλημα

Φώφη Γεννηματά

Στην βάση επισκευών των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) στον Πειραιά βρέθηκε σήμερα το πρωί η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Εκεί συνομίλησε με εργαζόμενους, αλλά είχε και συνάντηση με την πρόεδρο Ζωή Γεωργίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ, Γεώργιο Αναγνωστόπουλο.

Την κ. Γεννηματά συνόδευσαν οι βουλευτές Γιάννης Μανιάτης και Εύη Χριστοφιλόπουλου, ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος Μεταφορών και Δικτύων Λαμπρό Ρώσσης, ο υπεύθυνος Συνδικαλιστικού Γιώργος Βασιλόπουλος και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καρύδης.

Σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες και την στάση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΣΥ, επισήμανε;

«ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες, για να υπερασπιστούμε δημόσιες ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες.

Όπως το 1990 επί Μητσοτάκη έτσι και σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες κερδοσκόπους.

Μέσα στο 2014, υπήρξε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, συντονισμού, που μείωσε τα ελλείμματα και δημιούργησε λειτουργικό πλεόνασμα, μειώνοντας μάλιστα το εισιτήριο για τους πολίτες.

Δυστυχώς, μετά από 1,5 χρόνο ΣΥΡΙΖΑ, τα ελλείμματα επέστρεψαν, η απαξίωση είναι φανερή στην καθημερινότητα του πολίτη, γιατί λιγότερα λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους, οι προσλήψεις που είχαν εγκριθεί από το 2014 δεν προχωρούν, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, οι εργαζόμενοι απαξιώνονται και όλα αυτά υπηρετούν ένα σχέδιο απαξίωσης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών που θα αποτελέσει το άλλοθι για το ξεπούλημά τους.»

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa