Πολιτική

Γεροβασίλη: Απευχόμαστε το ενδεχόμενο ενός Brexit

Το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση απεύχεται η κυβέρνηση, δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος,  Όλγα Γεροβασίλη.

«Απευχόμαστε ένα ενδεχόμενο Brexit το οποίο θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα», είναι το σχόλιο της στην εφημερίδα «Επένδυση» αναφορικά με το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.

«Πέρα από τα άμεσα φαινόμενα οικονομικής αστάθειας, ένα ενδεχόμενο “διαζύγιο” με τη Μεγάλη Βρετανία, θα μπορούσε να ανοίξει παρόμοιες συζητήσεις σε άλλα κράτη-μέλη. Ελπίζω να μην είναι πολύ αργά για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης στα όργανα της Ένωσης», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποτελέσματα που θα είχαν η έκπτωση των δημοκρατικών αξιών και η δογματική επικράτηση των πολιτικών λιτότητας στο εσωτερικό της Ένωσης», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη σημειώνοντας πως αντί για επέκταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στη βάση ενός κοινού οράματος για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, παρατηρούνται φυγόκεντρες τάσεις και η αναβίωση του εθνικισμού σε μία πολύπαθη από τις εθνικές εχθρότητες ήπειρο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa