Πολιτική

Για ποια θέματα έδωσαν τα χέρια Τσίπρας – Νταβούτογλου;

Τσίπρας - Νταβούτογλου

Στη Νέα Υόρκη συναντήθηκαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας και είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά από την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα να συζητήσουν από κοντά μια σειρά από ανοιχτά ζητήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για την αναβάθμιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος ενώ ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την υποστήριξη της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Κάλεσε μάλιστα την Τουρκία να στηρίξει τις συνομιλίες προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένης, ειδικά, της δυναμικής υπέρ της λύσης, που έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο.

Οι πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης την προοπτική ενίσχυσης την διμερών σχέσεων, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και των συγκοινωνιών/μεταφορών.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει την διατήρηση των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες – μεταξύ άλλων και μέσω των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης – υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokonissi—[ΑΡΧΕΙΟΥ]

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa