Κοινωνία

Για τα μάτια μίας γυναίκας το θρίλερ – Ελεύθεροι οι περισσότεροι επιβάτες

Αεροπειρατεία

Για τα μάτια μίας γυναίκας φαίνεται πως έγινε η αεροπειρατεία στην Κύπρο. Φαίνεται πως ο αεροπειρατής τα έκανε όλα για να έρθει σε επαφή με την Κύπρια πρώην σύζυγό του Μαρίνα Παράσχου. Η γυναίκα εντοπίστηκε και έχει μεταφερθεί στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στον πύργο ελέγχου από όπου μιλάει με τον δράστη τηλεφωνικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής και η Μαρίνα Παράσχου που διαμένει στο χωριό Ορόκλινη ήταν παντρεμένοι και έχουν τέσσερα παιδιά.

Ο άντρας είναι Αιγύπτιος και ονομάζεται Ιμπραήμ Σαμάχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 59 χρονών, και συνεργάτης καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας (κατά το Reuters).

Κατά άλλες πληροφορίες το όνομα του αεροπειρατή δεν είναι Σαμάχα  αλλά έτσι λέγεται επιβάτης.

Ο δράστης έχει ζητήσει να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του στην πρώην γυναίκα του. Μάλιστα πέταξε το γράμμα, το οποίο είναι γραμμένο στα αραβικά, από την πόρτα του αεροπλάνου.

Ο αεροπειρατής αρχικά φερόταν να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και να απειλεί ότι θα τα χρησιμοποιήσει, αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν εκρηκτικά εντός του αεροσκάφους.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν αφεθεί ελεύθεροι ενώ μεταξύ όσων απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των επιβατών περιλαμβάνονται κάποιοι Βρετανοί και 10 Αμερικανοί.

Το χρονικό

Το θρίλερ με την πτήση MS18 ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας (αρχικά ήθελε να πάει Τουρκία, αλλά δεν έφταναν τα καύσιμα) καθώς ένας επιβάτης απείλησε τον πιλότο. Το αεροσκάφος εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Η στιγμή της απελευθέρωσης επιβατών

Δείτε την πρώτη φωτογραφία: 

eikona

Δείτε εικόνες:

2 1

Επιβάτες

Δείτε επίσης:

Πέντε επιβάτες και το πλήρωμα κρατά ο αεροπειρατής – Τι ζητά από τις αρχές

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa