Παρασκηνιακά

Γιάνη εσύ σούπερ σταρ – Στην ουρά για ένα αυτόγραφο του Βαρουφάκη σε εκδήλωση στο Λονδίνο (ΦΩΤΟ)

Γιανης Βαρουφάκης

Υποδοχή… ροκ σταρ είχε στο Λονδίνο ο Γιάνης Βαρουφάκης από περίπου 1000 άτομα που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ενώ περίμεναν επί μισή ώρα για να του σφίξουν το χέρι και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών ήταν ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση ενάντια στη λιτότητα στο Λονδίνο που διοργάνωσε η «Λαϊκή Συνέλευση κατά της Λιτότητας».

Στη διάρκεια της τοποθέτησης του ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε το Εργατικό Κόμμα και τον Τζέρεμι Κόρμπιν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε στο ακροατήριο του πως η Βρετανία δεν έχει βιώσει πραγματική λιτότητα, ούτε καν υπό τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Αναφορικά με την πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης, είπε ότι έχουν εφαρμοστεί δημοσιονομικά μέτρα μόνο στο 1/18 αυτών που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα.

«Η πολύτιμη έννοια της αλληλεγγύης στην ευρωζώνη κακοποιήθηκε, ακριβώς όπως η έννοια της δημοκρατίας κακοποιήθηκε στο Ιράκ από τους εισβολείς», σχολίασε ο κ. Βαρουφάκης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης είπε πως θέλει να μεταφέρει στους Εργατικούς του Κόρμπιν ένα μάθημα που ο ίδιος διδάχθηκε ως υπουργός Οικονομικών, ότι οι αντίπαλοι θα χρησιμοποιήσουν ως όργανό τους τον φόβο, αξιοποιώντας τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο μεγαλύτερος εχθρός, όμως είναι ο φόβος μέσα στις τάξεις μας και την κυβέρνησή μας. Ο μεγαλύτερος εχθρός δεν είναι η Θάτσερ, αλλά ο Ράμσεϊ», είπε χαρακτηριστικά.

Βαρουφάκης Λονδίνο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa