Παρασκηνιακά

Γιατί Ρώσος και όχι Έλληνας ο Ζαράρ Ντεπαρντιέ;

Ζεράρ-Ντεπαρντιέ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο πασίγνωστος και τεράστιος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει τα χαρακτηριστικά του μέσου Έλληνα καταθέτη σε ελβετικές Τράπεζες και άλλους φορολογικούς παραδείσους. Από την πλευρά των χρημάτων εννοούμε. Γιατί τέτοιου διαμετρήματος ηθοποιούς δεν έχουμε.

Δεν θέλει να πληρώσει φόρους. Πολιτικοποίησε την υπόθεσή του και είπε ότι “αν οι πλούσιοι μεταξύ των οποίων και εγώ φορολογηθούν με 75% στα εισοδήματά τους φεύγω από τη Γαλλία”.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν του έδωσε χθες διαβατήριο Ρωσίας χωρίς να διευκρινισθεί. Στη Ρωσία όλοι πληρώνουν φόρους 13%.

Υπάρχει θέμα εδώ για μας.

Αντίπαλος του Πούτιν για την προεδρία της Ρωσίας ήταν πριν μερικά χρόνια ο στρατηγός Αλεξάντερ Λεμπέντεφ, ήρωας του πολέμου στο Αφγανιστάν και αλλού.

Ξέρετε τι ήταν ο στρατηγός Λεμπέντεφ; Έλληνας! Ναι, Έλληνας. Είχε και διαβατήριο και ταυτότητα που τον έφερναν δημότη του Δήμου Αχαρνών. Στο Μενίδι ντε…

Δεν μάθαμε αν έμαθε ποτέ ο στρατηγός ότι ήταν Έλληνας αλλά το διαβατήριο και η ταυτότητά του βρέθηκαν εκείνη την εποχή που σε διάφορες βίλες της Αθήνας και της επαρχίας βρίσκονταν με κομμένους λαιμούς κάποιες δίμετρες Ρωσίδες καλλονές και κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες “ομογενείς” από τη Σιβηρία…

Τον Ντεπαρντιέ πώς τον χάσαμε βρε παιδιά; Αφού εδώ οι πλούσιοι φορολογούνται ως φτωχοί. Και μόνο όσοι έχουν φιλότιμο δηλώνουν και πληρώνουν. Στη συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ δηλώνουν.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa