Κόσμος

Γιούνκερ: Μην ψηφίσετε εξτρεμιστές και φασίστες που δυστυχώς υπάρχουν στην Ευρώπη

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Τους Ευρωπαίους πολίτες παροτρύνει να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες σήμερα στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας.

Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ συμβούλεψε τους πολίτες να μην ψηφίσουν εξτρεμιστικά κόμματα λέγοντας: «Ψηφίστε, αλλά μην ψηφίσετε εξτρεμιστές, ξενόφοβους και φασίστες, οι οποίοι δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ευρώπη. Αν θέλουμε μια Ευρώπη που να λειτουργεί και να εξυπηρετεί τους πολίτες της θα πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους που θα εργαστούν σκληρά τα επόμενα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα υπερασπιστούν τις ευρωπαϊκές αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα», ενώ υπογράμμισε ότι ψήφος σε εξτρεμιστικά κόμματα σημαίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων άδεια έδρανα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Ε.Ε. να ψηφίσουν κόμματα που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη Ν.Δ. στην Ελλάδα, την CDU στη Γερμανία και το ÖVP στην Αυστρία.

Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η κρίση χώρισε την Ευρώπη σε Βορρά και Νότο, Ανατολή και Δύση δηλώνοντας: «Θέλω να ενώσω ξανά την Ευρώπη. Γι’ αυτό θέλω να γίνω Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Συνολικά 35 ευρωπαϊκές πόλεις σε 18 διαφορετικές χώρες επισκέφθηκε σε διάστημα έξι εβδομάδων ο Ζ. Κ. Γιούνκερ στο πλαίσιο της  προεκλογικής εκστρατείας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ παραχώρησε 28 συνεντεύξεις Τύπου και 350 συνεντεύξεις.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER



Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa