Δημοσκοπήσεις Πολιτική

GPO: Πως αξιολογούν οι πολίτες τους υπουργούς – Απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη

κάλπες

Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO και την αξιολόγηση των υπουργών, τα εθνικά θέματα εκτόξευσαν τις «μετοχές» τόσο του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια, με 77,9% θετικές γνώμες όσο και του υπουργού Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου με 59,8%.

Tρίτος στην αξιολόγηση είναι ο υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας, με 58,9% και τέταρτος ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης με 54% θετικές γνώμες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπλήρωση της πρώτης εξάδας από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα (50,5%) και Εργασίας κ. Κ. Χατδηδάκη (43,8%).

Ακολουθεί ο Μάκης Βορίδης (40,8), στην 8η θέση βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής με 40,3 θετικές γνώμες, γεγονός που του πιστώνεται θετικά η δύσκολη διαχείριση της καθημερινότητας εν μέσω κορωνοϊού και ειδικά των ΜΜΜ, στην 9η θέση είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,9% (μια επιπλέον ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Απριλίου). Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,2% (23,5% τον προηγούμενο μήνα), το ΚΙΝΑΛ με 7,2% (7%), το ΚΚΕ με 6,1% (6,4%), η Ελληνική Λύση με 3,9% (4%), το ΜΕΡΑ 25 με 3,2% (3,4%). Η διασπορά ψήφου ( άλλο κόμμα, λευκό, άκυρο, αποχή, αναποφάσιστοι) συγκεντρώνει το 19,5% στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης

Η προοπτική εξόδου της χώρας από την πανδημία φαίνεται να δημιουργεί ένα θετικό κλίμα για τον Πρωθυπουργό καθώς η «ψαλίδα» ανάμεσα σε αυτόν και τον Αλέξη Τσίπρα στα ζητήματα διαχείρισης της κρίσης ανοίγει με οριακή αύξηση των ποσοστών του την ώρα που ο κ. Τσίπρας εμφανίζει κάμψη στους αντίστοιχους δείκτες. Το άνοιγμα της διαφοράς ανάμεσα σε Μητστοτάκη και Τσίπρα έχει τη δική του σημασία καθώς μεσολάβησε τόσο η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος «Ελλάδα 2.0» όσο και της οικονομικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER