Οικονομία

«Γράμμα» από… την τράπεζα για τα κόκκινα δάνεια

Κόκκινα δάνεια

Τα πιστωτικά ιδρύματα κατόπιν εντολής της Τραπέζης της Ελλάδος ξεκινούν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», επίσημη αλληλογραφία με τους πελάτες τους, ζητώντας τους να προσκομίσουν τα απαιτούμενα οικονομικά στοιχεία και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Η αποστολή των σχετικών επιστολών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, όπως ορίζει σχετική απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος, στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας.

Επιστολή – κάλεσμα θα λάβουν και εκείνοι που έχουν καθυστερήσει να εξοφλήσουν την οφειλή τους τουλάχιστον σαράντα πέντε ημέρες πριν από τις 30 Ιουνίου, δηλαδή έχουν «χάσει» κατ’ ελάχιστο μία δόση.

Το ύψος των υπό καθυστέρηση χορηγήσεων ξεπέρασε το 2014 τα 80,5 δισ. ευρώ, ενώ οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για « κόκκινα δάνεια» της τάξης των 90 δισ. ευρώ στο τέλος της φετινής χρονιάς. Οι επισφάλειες το 2009 ήταν στο 7,7% των δανείων και σήμερα στο 38% με 40% των συνολικών χορηγήσεων, οπότε είναι εμφανή τα σημάδια της κρίσης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζικών στελεχών την τελευταία 5ετία έχουν «σκάσει» 300.000 στεγαστικά δάνεια και άλλες 700.000 καταναλωτικά.

Διαβάστε περισσότερα: toxrima.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa