Περιφέρειες - Δήμοι

Γρηγοράκος: Καμία απόλυση από Δήμους, αν χρειαστεί θα κλείσουμε Οργανισμό

Λεωνίδας Γρηγοράκος

«Αν είναι να πάμε σε απολύσεις, θα κλείσουμε οργανισμό». Με τη φράση αυτή προανήγγειλε εμμέσως την επανάληψη του μοντέλου ΕΡΤ σε οργανισμό του Δημοσίου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στους ΟΤΑ, επιμένοντας ότι θα υπάρξει μόνο διαδημοτική κινητικότητα στη βάση των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από την αξιολόγηση δομών η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην ανασφάλεια των δημοσίων υπαλλήλων που φοβούνται για τη δουλειά τους.

«Δεν θα πειραχθεί ο βασικός κορμός των Ο.Τ.Α. Προτεραιότητά μας η ενδοδημοτική – ενδοπεριφερειακή “κινητικότητα”, μέσα από την αξιολόγηση δομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όμως, με την αξιολόγηση των δομών αυτών, θα ελεγχθεί προσεκτικά η λειτουργία των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και των Ανωνύμων Εταιριών Ο.Τ.Α., από τον οποίο έλεγχο δεν αποκλείεται η κατάργηση κάποιων από των προαναφερόμενων Φορέων, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι σ’ αυτούς να απολυθούν».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER