Άρθρα Νίκος Νικολόπουλος

H «δυσοσμία» των ΜΚΟ πάνω από το Αιγαίο

Οι Έλληνες, επί τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, αποδεικνύουν πως όταν συντρέχουν λόγοι να φερθούν ανθρωπιστικά σε πρόσφυγες και μετανάστες, δεν φείδονται κόπων και εξόδων.

Κούρδοι, Πακιστανοί, Αφγανοί, Αλβανοί, Ρουμάνοι, Γεωργιανοί, Ρωσοπόντιοι, Ουκρανοί, Αφρικανοί και τόσοι άλλοι έχουν γνωρίσει το πραγματικό μέγεθος της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης των Ελλήνων, σε βαθμό που αναλογικά δεν υπάρχει αντίστοιχος σε όλη την Ευρώπη και ενδεχομένως και σε όλο τον κόσμο.

Ναι, είμαστε «πρωταθλητές» σε ανθρωπιά και ευαισθησία. Ανοίξαμε τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας σε μετανάστες και πρόσφυγες, τους προσφέραμε δυνατότητες εργασίας και ενσωμάτωσης στην κοινωνία μας και αγκαλιάσαμε, σαν δικά μας, τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ποτέ δεν δίστασε να προστρέξει τους κατατρεγμένους και τους ικέτες.

Ωστόσο, είμαστε «πρωταθλητές» και σε κάτι άλλο: Στην ανοχή απέναντι στη δράση δουλεμπορικών κυκλωμάτων που θησαυρίζουν στις πλάτες των κατατρεγμένων. Από τα «τρύπια δίχτυα» των ελληνικών Aρχών έχουν περάσει εκατομμύρια αλλοδαποί που δεν είναι πρόσφυγες και δεν είναι ούτε καν αυτό που θα αποκαλούσαμε «οικονομικοί μετανάστες», παρά μόνο αλλοδαποί που, χωρίς έγγραφα ή και με πλαστά έγγραφα, προσπαθούν απλά να περάσουν στην Ευρώπη διακινούμενοι από επιτήδειους που κερδίζουν δισεκατομμύρια και ποντάροντας διαρκώς πάνω στην ακατανόητη και αλληθωρική στάση της ΕΕ, η οποία ρίχνει πακτωλούς χρημάτων, χωρίς να μπορεί ούτε η ίδια να διαχωρίσει τους κατατρεγμένους από τους επιτήδειους.

Οι «έμποροι ελπίδων και ψυχών» σαρώνουν την Ελλάδα. Και όπως πολλές φορές έχει φανεί (αλλεπάλληλες οι αποκαλύψεις, που έχει κάνει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος στο Κοινοβούλιο), αυτοί πολλές φορές κρύβονται και κάτω από μανδύες ανθρωπιστικής ευαισθησίας, συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Εδώ και έναν χρόνο, με γραπτές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου,τόνιζα προς την κυβέρνηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το «θεάρεστο» έργο των ΜΚΟ στα νησιά του Αιγαίου. Πρόσφατα έσκασε η «βόμβα» ότι συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη 30 μέλη της ΜΚΟ ERCI να πρωτοστατούν στην παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, έναντι 2.000 ευρώ το κεφάλι!

Πρόκειται για τη γνωστή οργάνωση που διατυμπανίζει τα αλτρουιστικά της και ευγενή κίνητρα και διατεινόταν ότι λειτουργούσε χωρίς οικονομικά οφέλη! Πιστεύω ακράδαντα πως το πρόβλημα δεν εξαντλείται σε μία ΜΚΟ και σε 30 άτομα, αλλά είναι τεράστιο και πολυπλόκαμο. Ότι υπάρχουν και πολλά άλλα κυκλώματα που δρουν ανενόχλητα και εμπορεύονται με τον πιο αισχρό τρόπο τους Έλληνες και τους αλλοδαπούς. Αλλά και ότι η δράση κάποιων ΜΚΟ εκτείνεται και σε άλλα πεδία, όπως η κατασκοπία ή η αποδόμηση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της πατρίδας μας.

Οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών είναι σίγουροι: Με την ανοχή ή και τη συνεργασία κρατικών αξιωματούχων, παίζεται ένα πολύ μεγάλο και πολύ «βρόμικο» παιχνίδι σε βάρος της χώρας.

Στη Λέσβο και, όπως αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ, μέλη της ΜΚΟ ERCI συμμετείχαν σε κλειστές-κρυπτογραφημένες ομάδες εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας και λάμβαναν πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις αναχωρήσεις των παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια.

Δυστυχώς όμως,υπάρχουν και πολλές ΜΚΟ ισλαμικών συμφερόντων που εξακολουθούν να φέρουν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ισλαμοποίησης της Ευρώπης.

Είναι απολύτως αναγκαίο, λοιπόν, να καθαρίσει αυτή η «δυσοσμία» στο Αιγαίο. Και να αλλάξει άρδην η πολιτική μας. Η θωράκιση της χώρας και των συμφερόντων της επιβάλλουν τον εξοβελισμό αμφιλεγόμενων διεθνών ΜΚΟ, που μετέρχονται ύποπτες και άθλιες πρακτικές, και αποσκοπούν στην αποσάθρωση της συνεκτικότητας του πληθυσμού της Ελλάδας.

Η μεγάλη ζημιά είναι η δημογραφική αλλά και η θρησκευτική αλλοίωση.

Για να επιτευχθεί η αλλαγή πλεύσης της Ελλάδας στην ασύδοτη δράση τις διεθνούς ΜΚΟκρατίας και των συναφών δυνάμεων, που έχουν μεταφέρει τον μεταναστευτικό «κατακλυσμό» στη χώρα μας, προβάλλει ως αδήριτη ανάγκη η ενεργοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Μόνο με άσκηση μαζικής πίεσης θα συνειδητοποιήσει η Ευρώπη ότι είμαστε αποφασισμένοι να πετάξουμε στη… θάλασσα τους «εμπόρους ψυχών».

Το οφείλουμε στην ιστορία και στον πολιτισμό μας…

του Νίκου Νικολόπουλου

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa