Κόσμος

Η Μέρκελ ξανά προς τη δόξα τραβά

Την υποψηφιότητα της Άνγκελα Μέρκελ εκ νέου ως Καγκελάριος της Γερμανίας για τέταρτη θητεία στις εκλογές του 2017 επιβεβαιώνει δημόσια το υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών και ο στενός της συνεργάτης, Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

Σε συνέντευξή του στο CNN παραδέχτηκε ότι η κ. Μέρκελ θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία. «Είναι απολύτως αποφασισμένη, διατεθειμένη και έτοιμη να συμβάλλει στην ενίσχυση της φιλελεύθερης διεθνούς τάξης», υποστηρίζει ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

«Η καγκελάριος είναι εκ των ακρογωνιαίων λίθων αυτής της πολιτικής αντίληψης ότι η Δύση πρέπει να αποτελεί έναν παγκόσμιο παίκτη. Θα είναι επομένως υποψήφια και θα ενεργήσει ως υπεύθυνη ηγέτιδα», προσθέτει για την Άνγκελα Μέρκελ η οποία είναι στην εξουσία από το 2005 επιβεβαιώνοντας την είδηση αυτήν την Κυριακή παρά τις επικρίσεις που έχει δεχτεί καθ’όλη τη φετινή χρονιά.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις και οι πρόσφατες τοπικές εκλογές δίνουν δυνατό χτύπημα στην κ. Μέρκελ αφού πριν από δύο μήνες το κόμμα της έχασε την πλειοψηφία στην τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου συγκεντρώνοντας το 17,5% των ψήφων με το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία να συγκεντρώνει 14,1%.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa