Πολιτική

Τσίπρας-Σουλτς με… φόντο τις συγκλονιστικές γιαγιάδες της Λέσβου (BINTEO)

Τσίπρας - Σούλτς

Για τις 07:00 το πρωί είχε προγραμματιστεί η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την χώρα μας προς το Λουξεμβούργο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, παρόντες θα είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, καθώς και ο Έλληνας Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τσίπρας - Σούλτς

Λίγο μετά τις 07:00 έγινε η επιβίβαση των προσφύγων σε αεροσκάφος εμπορικής πτήσης. Δυο οικογένειες από το Ιράκ και τη Συρία επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος και θα ταξιδέψουν στο Λουξεμβούργο, όπου θα εγκατασταθούν μόνιμα.

Το πρόγραμμα Μετεγκατάστασης της ΕΕ, αφορά τη μεταφορά ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας (ασύλου και επικουρικής προστασίας) από ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάποιο άλλο. Είναι ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης που έχει στόχο την πιο δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο.

Τσίπρας - Σούλτς

Στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τον Μάρτιν Σουλτς, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Συγκλονιστική ήταν η φωτογραφία των τριών ηλικιωμένων γυναικών που ταΐζουν ένα προσφυγόπουλο, λίγα λεπτά αφού είχε βγει στη στεριά μαζί με τους πρόσφυγες γονείς του. Η συγκεκριμένη φωτογραφία μάλιστα επιλέχθηκε για φόντο μπροστά από το βήμα των δηλώσεων που έκαναν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μάρτιν Σουλτς, αφού αναχώρησαν από την Ελλάδα έξι οικογένειες προσφύγων με προορισμό το Λουξεμβούργο όπου θα μετεγκατασταθούν.

Με εκείνες στην… πλάτη τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, ο Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μίλησαν για τους πρόσφυγες που έφυγαν και δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στις «γιαγιάδες της Λέσβου».

Δείτε το βίντεο:

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER