Κόσμος

Handelsblatt: Γίνονται συνομιλίες στο παρασκήνιο για νέα χρηματοδότηση της Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Η εφημερίδα Handelsblatt με πρόσφατο άρθρο της αναφέρεται στο μεταναστευτικό ζήτημα το οποίο έχει αρχίσει να γιγαντώνεται στο Αιγαίο καθώς επίσης και στη συμφωνία μεταξύ της ΕΕ με την Τουρκία. Όπως αναφέρει το άρθρο «Απειλείται το Αιγαίο με το ξέσπασμα μιας νέας προσφυγικής κρίσης;» και «καταρρέει η προσφυγική συμφωνία;».

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως «ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ έχει σημάνει συναγερμό. Μιλά για αυξανόμενη ‘μεταναστευτική πίεση’ που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μόνο με μια ‘ευρωπαϊκή λύση’ (…) Στο παρασκήνιο γίνονται ήδη συζητήσεις για νέα χρηματική βοήθεια προς την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Handesblatt κατά την προσεχή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα μέσα Οκτωβρίου θα τεθεί το θέμα. Ωστόσο το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών σιωπά για τις λεπτομέρειες. Ο Ζεεχόφερ δεν θέλει πριν από το ταξίδι του να καλλιεργήσει προσδοκίες».

Στη συνέχεια το άρθρο τονίζει πως «Γι αυτό η κοινοβουλευτική ομάδα του SPD ασκεί πίεση. Θέλει προσέγγιση με την Τουρκία»,διότι η χώρα «έχει δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες σε σχέση με όλες τις χώρες της ΕΕ μαζί». Παράλληλα η εφημερίδα αναφέρει πως έχει στην διάθεσή της ένα έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι η ΕΕ θα πρέπει να δεχθεί την μεταφορά πιο πολλών Σύρων προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη.Συγκεκριμένα μέσα στο έγγραφο αναφέρεται ότι η «EE υποσχέθηκε για τη χρονική περίοδο 2017 – 2019 τη μετεγκατάσταση συνολικά 50.000 ανθρώπων. Αυτός ο αριθμός θα πρέπει να διπλασιαστεί την επόμενη περίοδο και η Γερμανία να αυξήσει τον αριθμό που υποσχέθηκε στις 20.000».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa