Οικονομία

Handelsblatt: Τώρα είναι η ώρα να αγοράσετε στην Ελλάδα ακίνητα

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ασχολείται σήμερα με άρθρο της στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα σημειώνοντας πως τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να αγοράσει κάποιος στην Ελλάδα καθώς όπως εκτιμά οι τιμές θα φτάσουν στα ύψη σε λίγο καιρό λόγω της καλής διαχείρισης της πανδημίας. Όπως σημειώνει η εφημερίδα η χώρα μας είναι χαρακτηρισμένη ως ένα safe place από τον κορωνοϊό και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ραγδαία αύξηση των τιμών ιδιαίτερα των εξοχικών κατοικιών.

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της «Καθημερινής» και της διαδικτυακής σελίδας Spitogatos.gr σύμφωνα με τα οποία η ζήτηση αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 19,3% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. «Και ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ζήτηση από τη Γερμανία». Η εφημερίδα σημειώνει: «Από τότε που ανέκαμψε η Ελλάδα από την δεκάχρονη οικονομική κρίση της, ρέει άφθονο ξένο κεφάλαιο στις εξοχικές κατοικίες… Η στιγμή είναι η κατάλληλη, δηλώνει ο Ντιρκ Ράινχαρντ από το δικηγορικό γραφείο MStR-Law, το οποίο συμβουλεύει Γερμανούς αγοραστές ακινήτων. Επειδή οι αγοραστές δεν μπορούν να κινηθούν και έχει μειωθεί η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις όπως Airbnb, οι τιμές έχουν συμπιεστεί. «Σαν αγοραστής πρέπει τώρα να διαπραγματευθείς σκληρά και να αγοράσεις γρήγορα πριν ανέβει η ζήτηση», συμβουλεύει ο δικηγόρος.

Τέλος το άρθρο καταλήγει λέγοντας ότι  «Οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα είναι περιζήτητες και ως επένδυση. Ωστόσο παρεμβάσεις της κυβέρνησης προκαλούν ανασφάλεια. Ζητά μείωση των ενοικίων κατά 40% για όσους επλήγησαν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μια μεγάλη παρέμβαση στην ελευθερία σύναψης συμβολαίων».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa