Πολιτισμός

Huffington Post: Δείτε το πραγματικό σκηνικό του Game of Thrones στα.. Μετέωρα!

Σε αφιέρωμα της Huffington Post που κάνει για τα Μετέωρα, τα χαρακτηρίζει  ως έναν προορισμό ο οποίος πρέπει να μπει στη λίστα των επιθυμιών που πρέπει να κάνει κανείς πριν πεθάνει.

Τα Μετέωρα, τα οποία απέχουν τέσσερις ώρες από την Αθήνα και είναι ένα κομμάτι των πολιτιστικών τόπων προστασίας UNESCO, θυμίζουν το φυσικό σκηνικό του της κοιλάδας του «Eyrie» από το « Game of Thrones», την αρχαία έδρα του οίκου των Arryn και γι’ αυτό το λόγο μπορεί να γίνει ένας προορισμός για τους φαν της σειράς σε όλο τον κόσμο.

μετέωρα

«Δεν είναι δύσκολο να δει κανείς γιατί οι βράχοι των Μετεώρων έχουν προβληθεί σε έργα φαντασίας. Αυτό το μέρος είναι πραγματικά μαγικό», αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει πως σκηνές έχουν εμφανιστεί και σε ταινία του James Bond το 1981.

Σε αυτό το μαγικό λοιπόν μέρος, όπου κάποτε υπήρχαν 24 μοναστήρια, έξι εκ των οποίων βρίσκονται σε λειτουργία, τα οποία «κάθονται» στις κορυφές των βράχων σαν να αιωρούνται στον αέρα και νομίζεις πως βρίσκεται σε ταινία, έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις αυτές τις υπέροχες σκηνές ακόμα και αν δεν είσαι φανατικός πιστός.

μετεωρα

Και αν ακόμα υπάρχει κάποιος που δεν πείστηκε, η Huffington Post αναφέρει πως υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα αναρρίχησης στους βράχους, σε αυτό το μαγευτικό τοπίο που σπάνια θα συναντήσεις ξανά.

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa