Περιφέρειες - Δήμοι

Η Ανάπλαση της Δραπετσώνας ( περιοχή λιπασμάτων &BP ) στα δικαστήρια!

Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

Τα όργανα άρχισαν στο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την περίφημη υπόθεση της ανάπλασης της περιοχής λιπασμάτων και των εγκαταστάσεων της πρώην BP.

Η υπόθεση της ανάπλασης αυτής της περιοχής, έχει προκαλέσει αντιθέσεις, αντιδράσεις κι έκρηξη αγανάκτησης σε πολλά επιχειρηματικά λόμπι καθώς έχει δοθεί σε συγκεκριμένο επιχειρηματικό όμιλο. Πολλοί, δε, ερμηνεύουν και την ανάμειξη του ομίλου Μαρινάκη στις δημοτικές υποθέσεις του Πειραιά ως πολιτική αντίδραση στο επίμαχο οικονομικό ντιλ.

Μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και τις αλλαγές διοίκησης, – εκτός από τον Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη, και στους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας με το Χρήστο Βρεττάκο και στο Πέραμα με τον Γιάννη Λαγουδάκη – , πολλοί διερωτήθηκαν…, «προς τα πού θα πάει η βάρκα».?

Πάντως η προσφυγή πενήντα πολιτών, με εγνωσμένη πολιτική ανάμειξη στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν είναι διόλου τυχαία. Αντίθετα, οι φήμες που κυκλοφορούν υποστηρίζουν πως η εν λόγω προσφυγή είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής!

Πενήντα περίπου πολίτες από το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα απ’ όλο το πολιτικό-αυτοδιοικητικό φάσμα κατέθεσαν πριν λίγες μέρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας μια πολύ σημαντική προσφυγή. Η προσφυγή αφορά τόσο τις αποφάσεις Μανιάτη για την περιοχή των Λιπασμάτων (αύξηση συντελεστή δόμησης από 0,4 σε 0,6, μετατροπή της περιοχής σε Ζώνη Ελεγχόμενης Διάταξης με πρόβλεψη Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών λειτουργιών κ.α.), αλλά και το πρόσφατα ψηφισθέν χωροταξικό με το οποίο υπάρχουν μια σειρά αρνητικές προβλέψεις για την περιοχή του Κερατσινίου . Σημειώνουμε απλά ότι με το Χωροταξικό ψήφισε και αποδέχτηκε η πλειοψηφία του απελθόντος Δημοτικού Συμβουλίου. Για την ακρίβεια το ψήφισαν όλοι πλην των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, του Ζαχαρία Ζούπη και της Χρύσας Μυργιαλή.

Ορισμένα ονόματα από τους υπογράφοντες:

Νίκος Μπεάζογλου, Γιώργος Τσιρίδης, Ζούπης Ζαχαρίας, Εύη Καρακώστα, Μάνος Γλαμπεδάκης, Θανάσης Καλογιαντσίδης, Λάκης Ιγνατιάδης, Νίκος Μαρτάκης, Χρήστος Σγαρδέλης, Μαρία Αργυροπούλου, Μαρία Μαρκάκη, Μαρία Χαϊκάλη, Μανώλης Βαρβαντάκης, Μαρία Ηλιοπούλου.

Πατήστε εδώ και διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της προσφυγής!
 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa