Πολιτική

Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ για τις 100 δόσεις στα ληξιπρόθεσμα

Υπουργείο Οικονομικών

«Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί»  τόνισε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά τις αντιρρήσεις που φαίνεται να έχει η Τρόικα. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η ρύθμιση είναι πλέον Νόμος το Κράτους και θα εφαρμοστεί ενώ μόνο για τυχόν λεπτομέρειες και επί μέρους θέματα μπορεί να υπάρξει πλέον συνεννόηση με την Τρόικα.
Να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο με γραπτή επιστολή τους οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει τις διατάξεις για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον το 2015. Το ποσό αυτό προστίθεται στο εκτιμώμενο από την τρόικα -ήδη υπάρχον- δημοσιονομικό 1,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 2,5 δισ. και είναι αδύνατο να καλυφθεί χωρίς νέα μέτρα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:

Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί. Η συζήτηση με την τρόικα είναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα: Κ. Μητσοτάκης: Οι 100 δόσεις έχουν ψηφιστεί και πρέπει να εφαρμοστούν

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa