μουσακάς-με-καραβίδαΥλικά:Για μουσακά καραβίδας:

1 κιλό καραβίδες (μόνο την ουρά)
5 κολοκύθια
3 ντομάτες
5 μελιτζάνες
3 πατάτες
1 κρεμμύδι

Για τη σάλτσα μπίσκ:

τα κελύφη της καραβίδας
πελτέ ντομάτας
φρέσκια ντομάτα
ελαιόλαδο
κρεμμύδι
νερό
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο

Για τον κιμά καραβίδας:

ελαιόλαδο
κρεμμύδι
καραβίδες
αλάτι
πιπέρι
αστεροειδή γλυκάνισο
δάφνη
μαντζουράνα
δυόσμο
σάλτσα μπισκ

Εκτέλεση:

Τεμαχίζουμε τα λαχανικά (πατάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια) και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, στη συνέχεια στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τον κιμά: Καθαρίζουμε τις καραβίδες, ξεχωρίζοντας την ψίχα από τα κελύφη. Ψιλοκόβουμε την ψίχα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά καραβίδας, προσθέτουμε τη σάλτσα μπισκ και αρωματίζουμε με αστεροειδή γλυκάνισο και 3 φύλλα δάφνης.

Μπισκ:

ξεκινάμε σοτάροντας το κρεμμύδι και την ντομάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κελύφη και ψίχα από 2 – 3 καραβίδες, τον πελτέ ντομάτας , αλάτι- πιπέρι, λίγο δυόσμο και τα βράζουμε όλα μαζί.

Τέλος, πολτοποιούμε το μείγμα μας και το φιλτράρουμε σε ένα σουρωτήρι.

Για την σάλτα σερβιρίσματος τώρα: Δένουμε τη μπισκ με λίγο βούτυρο και αρωματίζουμε με μαντζουράνα, το χρησιμοποιούμε ως βάση στο πιάτο για το σερβίρισμα.

Μπεσαμέλ:

Ξεκινάμε και λιώνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το αλεύρι, και προσθέτουμε το γάλα, το αβγό και το αλάτι. Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και μαντζουράνα.

 

Σχολιάστε ...