Κοινωνία

Η Ελλάδα πεθαίνει ώρα με την ώρα

Στοιχεία σοκ για το παρόν και κυρίως το μέλλον της πατρίδας μας έχει συλλέξει το υπουργείο Υγείας. Σε έγγραφο του μάλιστα το οποίο αποκαλύπτει το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ μεταξύ άλλων αναφέρεται πως η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με τον πιο γερασμένο πληθυσμό σε όλο τον κόσμο, αφού τουλάχιστον 19% των κατοίκων της είναι άνω των 65.

Η πατρίδα μας τώρα είναι στην 5η θέση παγκοσμίως (!) στις «γερασμένες χώρες» αλλά τα πράγματα αναμένεται να γίνουν πολύ χειρότερα με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον του τόπου (οικονομικά και κοινωνικά) και ο καθένας διαβάζοντας τα στοιχεία που συνέλεξε το υπουργείο μπορεί να καταλάβει πως είναι πολύ πιθανή η ανατροπή ακόμα και της πληθυσμιακής σύνθεσης της χώρας στο άμεσο μέλλον αν συνυπολογίσουμε και την διαρκώς αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί στο εν λόγω έγγραφο υπάρχει η εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πως από το 2015 έως το 2050 ο αριθμός των ηλικιωμένων θα είναι μεν γενικά αυξητικός αλλά όχι με τον ίδιο ρυθμό παντού. Δηλαδή ο ρυθμός αύξησης θα είναι μόλις 56% στις χώρες υψηλού εισοδήματος, 138% σε χώρες ανώτερου μεσαίου εισοδήματος, 185% σε χώρες χαμηλότερου μεσαίου εισοδήματος και σε χώρες χαμηλού εισοδήματος εκτοξεύεται κατακόρυφα και φτάνει στο 239%.

Προφανώς η εξαθλιωμένη πατρίδα μας με τους καθημερινά όλο και πιο φτωχοποιημένους κατοίκους εντάσσεται στην τελευταία κατηγορία, πράγμα που σημαίνει πως οι γέροντες σύντομα θα είναι πλειοψηφία στην χώρα με ότι αυτό συνεπάγεται, οικονομικά και εθνικά ,μια τέτοια εξέλιξη. Και τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Γιατί με δεδομένη την διάλυση των παροχών υγείας και την εκπεφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να ισοπεδώσει το κράτος πρόνοιας μέσω του ψαλιδίσματος – Αρμαγεδδών που ετοιμάζει στο κοινωνικό κράτος ο καθένας διαβλέπει πως είναι τραγικό και το τέλος που επιφυλάσσει η πατρίδα μας στους απόμαχους της ζωής, αφού μάλιστα στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως οι πέντε πρώτες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα είναι ήδη τα εγκεφαλικά, η στεφανιαία νόσος, ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του μαστού και τα τροχαία.

Αιτίες που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αφορούν τους ηλικιωμένους, και που προφανώς, απαιτούν κόστος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους που η Ελλάδα του τρίτου μνημονίου δύσκολα θα καταβάλει όταν αρνείται να καταβάλει ακόμα και μια σύνταξη… «παρηγοριάς». Συντάξεις, από την άλλη, πολλές από τις οποίες, έτσι όπως βαδίζει η χώρα μας, ίσως και να τις…«γλιτώσει» ο κρατικός κορβανάς από όσους θα.. υποκύψουν στο ναρκοπέδιο γήρατος και ασθενειών που αφήνει η κυβέρνηση να ξεδιπλωθεί ανενόχλητο με το τρίτο μνημόνιο.

Κώστας Αττίας

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa