Παρασκηνιακά

Η επιστροφή Κιλτίδη στη «γαλάζια» παράταξη

Κώστας Κιλτίδης

Ένα ενδιαφέρον τετ-α-τετ αναμένεται εντός των επόμενων ημερών μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, και του πρώην υπουργού Κώστα Κιλτίδη, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να ανταποκριθεί και, μάλιστα, με θέρμη στο προσκλητήριο ενότητας που απηύθυνε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα «γαλάζια» στελέχη.

Άλλωστε, μοναδική προϋπόθεση για την επιστροφή του στο κόμμα, όπως κατ’ επανάληψη είχε αποσαφηνίσει και δημόσια ο κ. Κιλτίδης ήταν η αποχώρηση Σαμαρά.

Η συνάντηση έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς ο πρώην βουλευτής Κιλκίς έχει ένα πολιτικό προφίλ ιδιαίτερα χρήσιμο για τη ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία – η οποία σημειωτέον είναι από τα δυνατά «κάστρα» της Χρυσής Αυγής.

Με τον μαχητικό, αιχμηρόεθνικοκεντρικό του λόγο ο κ. Κιλτίδης θεωρείται από πολλούς ότι μπορεί να φέρει στη Νέα Δημοκρατία ψήφους που στις προηγούμενες αναμετρήσεις έδειχναν να έχουν χαθεί οριστικά. Πολύ περισσότερο όταν ήταν ο μόνος βουλευτής που δεν ψήφισε κανένα από τα μνημόνια ή τα μεσοπρόθεσμα.

Έμπειρα εκλογικά στελέχη εκτιμούν ότι η παρουσία του στις «γαλάζιες» λίστες θα μπορούσε να φέρει τη δεύτερη έδρα του Κιλκίς στη Νέα Δημοκρατία, αν και ορισμένοι δεν αποκλείουν την κάθοδό του στον εκλογικό στίβο της Θεσσαλονίκης.

Όπως πληροφορείται το «Π», οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σε βάθος και το μόνο που απομένει είναι η συνάντηση με τον αρχηγό του κόμματος.

*Από το ένθετο παρασκηνιακά της εφημερίδας το «Παρασκήνιο» που κυκλοφόρησε το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa