Κόσμος

Η «ερωμένη» του Πούτιν «τσαρίνα» ρωσικής αυτοκρατορίας μέσων ενημέρωσης

Αλίνα Καμπάεβα

Τη διεύθυνση του τεράστιου ομίλου φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης National Media Group (NMG) δέχτηκε να αναλάβει η Ρωσίδα χρυσή Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Αλίνα Καμπάεβα, γνωστή για τη σχέση της με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, φήμες που πάντως έχει αντικρούσει το Κρεμλίνο όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η 31χρονη βουλευτής του κόμματος του Κρεμλίνου «Ενωμένη Ρωσία»  διηύθυνε από το 2008 το συμβούλιο εποπτείας του NMG, το οποίο ιδρύθηκε το 2008 από τον Γιούρι Κοβαλτσόφ, ο οποίος ανήκει στο στενό περιβάλλον του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα δίκτυα REN-TV και Piaty Kanal, οι εφημερίδες Izvestia και Tvoi Den, ο ραδιοφωνικός σταθμός Rousskaia Sloujba Novostei, καθώς επίσης και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Pervy Kanal και του στούντιο Art Pictures συμπεριλαμβάνονται στην αυτοκρατορία των φιλοκυβερνητικών ρωσικών μέσων ενημέρωσης που ανήκουν στο NMG.

Ανέκαθεν η προσωπική ζωή του προέδρου της Ρωσίας αποτελούσε ταμπού για τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Εξαίρεση αποτελεί η εφημερίδα Moskovski Korrespondent η οποία το 2008 άφησε να εννοηθεί ότι ο Πούτιν πήρε κρυφά διαζύγιο για να παντρευτεί την Αλίνα Καμπάεβα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα, έπειτα από λίγο καιρό ανακοίνωσε την διακοπή της κυκλοφορίας της.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Πούτιν είχε τότε διαψεύσει δημόσια τις φήμες, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει «στοιχείο αλήθειας» σε αυτές τις πληροφορίες.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa