Κοινωνία

Η καλύτερη μπυραρία της Ελλάδας είναι στη… Θεσσαλονίκη!

Μπυραρία

Του Άρη Κουτσιούκη

Σε ένα από τα στενά σοκάκια του κέντρου της Θεσσαλονίκης, τη Νικηφόρου Φωκά, βρίσκεται μια μπυραρία, η οποία είναι βραβευμένη ως η κορυφαία της Ελλάδας για το 2014 και… βάζει υποψηφιότητα και για το 2015, καθώς ο ιδιοκτήτης της έχει δημιουργήσει παράδοση.

Βλέπετε, ακόμη και η πρώτη μπυραρία που άνοιξε στον… Τρίλοφο το 2004, κατάφερε να ψηφιστεί ως η νούμερο ένα στην Ελλάδα για το 2013.

«Η μπύρα ήταν πάντα ένα προσωπικό χόμπι, προσωπική λατρεία να το πω και σε κάποια φάση είδα ότι υπήρχαν πολλές μπυραρίες στην Ελλάδα, αλλά ασχολιόντουσαν με τη μπύρα πολύ επιδερμικά. Δηλαδή, μπύρες που βρίσκει ο άλλος στο σούπερ μάρκετ, οι άλλοι τις πουλούσαν και σαν μπυραρίες και εκεί έβαλα το προσωπικό μου πάθος, την αγάπη μου για τη μπύρα, μέσα στη δουλειά μου. Έτσι διακρίθηκε και η προηγούμενη μπυραρία που είχαμε και έφτασε, παρόλο που ήταν σε ένα χωριό, στον Τρίλοφο, στη μέση του πουθενά, μέσα στα χωράφια, να ψηφιστεί ως νούμερο ένα μπυραρία στην Ελλάδα και απλά τώρα η Hoppy Pub συνεχίζει την ιστορία και αυτή τη στιγμή συγκαταλέγεται στα κορυφαία σημεία της Ευρώπης» λέει στο karfitsa.gr ο ιδιοκτήτης της, Γιώργος Αλεξάκης και μας εξηγεί πως γίνεται η διαδικασία της… αξιολόγησης.

«Ό,τι μαγαζί υπάρχει στην Ελλάδα το κάνουν review οι πελάτες, είτε Έλληνες, είτε ξένοι, λένε την άποψή τους για το μαγαζί και αυτό βαθμολογείται ανάλογα. Μιλάμε για τουλάχιστον 200 μπυραρίες σε όλη την Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα στο: karfitsa.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa