Κοινωνία

Η Κίνα ψηφίζει Ψηνάκη

Με θερμά λόγια ανακοίνωσε χθες, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της Κίνας, ο πρέσβης της χώρας κ. Xiaoli Zou το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο της Αμφικτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων και της  κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που θα πραγματοποιηθεί 10 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παρόντος του προέδρου της Αμφικτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων, Ηλία Ψηνάκη αλλά και Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων ο πρέσβης της Κίνας κ. Xiaoli Zou ανακοινώνοντας το συνέδριο τόνισε πως αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών σε πολιτιστικό, οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

IMG_1505

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλης η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική αφού από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα της Αμφικτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου του, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο πρόεδρος της Cosco Κάπταιν Fou, Έλληνες  και Κινέζοι αξιωματούχοι.

IMG_1491

Ο Ηλίας Ψηνάκης δέχθηκε συγχαρητήρια από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση για την υλοποίηση όλης αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε φέτος στην Ελλάδα και θα συνεχιστεί την επόμενη χρονιά στην Κίνα.

Ο Ηλίας Ψηνάκης σε ανάρτηση του στο Instagram γράφει:

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της Κίνας, η Α.Ε. Πρέσβης της Κίνας και καλός μου φίλος Κος Xiaoli Zou ανακοίνωσε το ιδρυτικό συνέδριο της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, στο Ζάππειο 10 Νοεμβρίου, όπου θα φιλοξενήσουμε 100 Κινέζους Δημάρχους, Αξιωματούχους και επιχειρηματίες με τους αντίστοιχους Έλληνες. Τελικά δύο άνθρωποι που αγαπάνε τις Πατρίδες τους μπορούν να κάνουν θαύματα! Επειδή μόνο ένα “θαύμα”πια μπορεί να μας σώσει, οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό Εσωτερικών Κο Κουρουμπλή,που χωρίς τη βοήθεια του δεν θα ήταν εφικτό!🇨🇳🇬🇷#marathonfoundation

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ηλίας Ψινάκης (@iliaspsinakis) στις

Στο συνέδριο του Ζαππείου στις 10 Νοεμβρίου είναι προσκεκλημένοι οι πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι κομμάτων, οι πρέσβεις όλων των χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ακαδημαϊκοί, πρυτάνεις, εκπρόσωποι των φορέων της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας μας.

IMG_1588

Από την πλευρά της Κίνας σημαντικοί αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης και περίπου 100 δήμαρχοι και επιχειρηματίες οι οποίοι θα έχουν διμερείς συζητήσεις με τους 160 δημάρχους που μετέχουν στην Αμφικτιονία των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων και Έλληνες επιχειρηματίες.

IMG_1554

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa