Κόσμος

Η Κομισιόν αναγνώρισε ως νόμιμο τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας

αλεξάντερ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε επισήμως τον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας.

Η ουκρανική Βουλή, η οποία διόρισε τον κ. Τουρτσίνοφ για να διαδεχθεί τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος αποπέμφθηκε, «πήρε μια απόφαση με πολύ ευρεία πλειοψηφία αυτό το σαββατοκύριακο», επισήμανε ο Ολιβιέ Μπαγί, εκπρόσωπος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

«Σεβόμαστε την δημοκρατική και νόμιμη απόφαση την οποία έλαβε το ουκρανικό κοινοβούλιο», πρόσθεσε.

Η Ε.Ε. δεν αποκλείει «καμιά επιλογή» σε ό,τι αφορά τη χορήγηση χρηματοοικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, επισήμανε επίσης ο κ. Μπαγί, τονίζοντας ωστόσο πως η όποια βοήθεια συμφωνηθεί να δοθεί θα συνδέεται με την προώθηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

«Η Ε.Ε. εργάζεται για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμης, μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η ουκρανική οικονομία», ανέφερε ο κ. Μπαγί.

Η επίσκεψη της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε. για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Κάθριν Άστον στο Κίεβο, συνέχισε ο κ. Μπαγί, είχε στόχο να εξεταστούν οι διαθέσιμες επιλογές, «προϋποτιθεμένου ότι υπάρχει ένα κατάλληλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία – κι αυτός ο όρος είναι πολύ σημαντικός».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER