Κοινωνία

Η κομπίνα του αιώνα σε εστιατόριο στο Κολωνάκι

Φοροδιαφυγή

Λουκέτο σε εστιατόριο στο Κολωνάκι που εξέδιδε επί πέντε χρόνια αποδείξεις- μαϊμού έβαλε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι πελάτες είχαν την εντύπωση ότι έπαιρναν κανονικές αποδείξεις, αλλά στην πραγματικότητα οι εισπράξεις δεν φαίνονταν πουθενά, καθώς οι ιδιοκτήτες είχαν τοποθετήσει ειδικό λογισμικό σε υπολογιστή στο κατάστημα μαζί με δύο νόμιμες ταμιακές μηχανές και μέσω αυτού περνούσαν τις παραγγελίες και εξέδιδαν παράνομες αποδείξεις, τυπωμένες σε θερμικό χαρτί, ίδιο με τις γνήσιες.

Την απάτη φοροδιαφυγής ανακάλυψε η Οικονομική Αστυνομία, και συνελήφθη ο μεγάλος αδελφός, 55 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ο μικρότερος, ηλικίας 51 ετών. Στις δραστηριότητες της επιχείρησης, για τη χρονική περίοδο από 28-12-2009 έως και 22-02-2014, διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15.573 αποδείξεις, ενώ το ύψος του ΦΠΑ που δεν κατέβαλαν οι επιχειρηματίες, θα προσδιοριστεί από την αρμόδια ΔΟΥ, και υπολογίζεται όμως σε χιλιάδες ευρώ.

Ο 55χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναμένονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

φωτο αρχείου

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa