Κοινωνία

Η Κουτζαμάνη ζητά έρευνα μετά τις καταγγελίες Ρακιντζή για τους «επώνυμους»

Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε τη διενέργεια έρευνας, μετά τις δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή περί ασυλίας των πλουσίων και των επωνύμων, οι οποίοι δεν λογοδοτούν στη δικαιοσύνη και δεν κάθονται ποτέ στο εδώλιο γιατί απαλλάσσονται με βουλεύματα.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας η κα. Κουτζαμάνη με παραγγελία προς τον αντεισαγγελέα Δημήτρη Δασούλα ζήτησε τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών.

«Σας διαβιβάζουμε φύλλα ημερησίων εφημερίδων, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο κλπ. καθώς και αντίγραφο της 7ης σελίδας της προσφάτως δημοσιοποιηθείσας Ετήσιας Έκθεσης για το έτος 2013 του ιδίου και παρακαλούμε να ενεργήσετε, στα πλαίσια των καθηκόντων σας, κατ’ άρθρο 29 παρ. 4 ΚΠοινΔ, προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διακριβωθεί αν έχει τελεσθεί ή μη εκ μέρους δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών παράβαση των άρθρων 239 ή 259 ΠΚ ή άλλες συναφείς με την άσκηση των καθηκόντων τους παραβάσεις».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa