Κοινωνία

Η κρίση «τρώει» το γιορτινό τραπέζι (ΦΩΤΟ)

Αγορά

Λιτό και φτωχικό αναμένεται να είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για τις περισσότερες οικογένειες όπως αποτυπώνεται μεταξύ άλλων από την καταναλωτική κίνηση σχεδόν δύο εβδομάδες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων στις αγορές του Καπανίου και Βλάλης.

Η «Κ» επισκέφτηκε τις δύο κεντρικότερες αγορές στην καρδιά της πόλης όπου οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς συνηθίζουν να κάνουν τις αγορές τους για το γιορτινό τραπέζι, συνομίλησε με τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές και σας δίνει μία… γεύση από τιμές σε βασικά «χριστουγεννιάτικα» προϊόντα αλλά και του αγοραστικού κλίματος για την φετινή χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές- σύμφωνα με τους επαγγελματίες- διατηρήθηκαν στα ίδια και σε ορισμένες περιπτώσεις σε χαμηλότερα σε σχέση με τα πέρυσι επίπεδα, οι καταναλωτές εμφανίζονται ιδιαίτερα διστακτικοί και φειδωλοί στις αγορές ακόμα και σε αυτές που αφορούν βασικά προϊόντα.

Για την κ. Κοκκινάκη Πέπυ που ασχολείται με την πώληση φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών «οι τιμές φέτος είναι ίδιες με πέρυσι και ίσως και πολύ καλύτερες σε ορισμένα είδη. Η αγοραστική κίνηση όμως είναι χάλια σε σχέση με πέρυσι. Δεν έχει λεφτά ο κόσμος. Βλέπουν τα προϊόντα και απλά κουνούν το κεφάλι τους» λέει.

Στο ίδιο κλίμα, ο κ. Γιάννης Κοντούδης που εμπορεύεται οπωρολαχανικά τόνισε χαρακτηριστικά στην «Κ» πώς » οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα και πιο φθηνά ίσως από πέρυσι αλλά οι περισσότεροι ψωνίζουν επιλεγμένα πράγματα, απλά για το φαγητό της ημέρας. Κάποτε έρχονταν ξένοι φοιτητές από erasmus και ψώνιζαν περιορισμένα και μεμονωμένα, για παράδειγμα μία ντομάτα, μία πιπεριά, ένα φρούτο.

Τώρα πια έτσι ψωνίζουν και οι Έλληνες. Όταν τα παιδιά είναι άνεργα και τους συντηρούν οι συνταξιούχοι γονείς που τους έχουν πετσοκόψει τις συντάξεις τους πώς θα υπάρξουν χρήματα για την αγορά;

Δυστυχώς πολλοί παρακαλούνε ακόμα και για δωρεάν τρόφιμα για να μπορέσουνε να ζήσουνε».

Διαβάστε περισσότερα στο Karfitsa.gr.

Αγορά Αγορά

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa