Πολιτισμός

Η «μαύρη ζάχαρη» συνεχίζει τις παραστάσεις

Μαύρη Ζάχαρη

Ένα κορίτσι γνώρισε ένα αγόρι και η ευτυχία άρχισε να βρέχει στο κόσμο τους. Όμως οι ευτυχισμένες μέρες δεν άργησαν να φτάσουν στο τέλος τους. Μια αθώα καρφίτσα, που έκρυβε μια σκοτεινή πλευρά στην ζωή τους. Άρχισαν να παίζουν με την καρφίτσα, να τρυπιούνται και σιγά σιγά άρχισαν να βάζουν στο σώμα τους υγρή ζάχαρη.

Ένιωθαν πιο ζωντανοί και η εξάρτηση βρήκε την ευκαιρία και τους τύλιξε στο σκοτάδι της. Το παιχνίδι με την καρφίτσα τους ρούφηξε την ψυχή και έγινε η μοναδική απόλαυση στην ζωή τους. Οι μέρες τους έγιναν ένα σκληρό παραμύθι. Ο Παράδεισος και η Κόλαση είναι εδώ.

Η παράσταση «Μαύρη Ζάχαρη» σε κείμενο του Χρήστου Καρασαββίδη και σκηνοθεσία του Γιάννη Ράμου, που παρουσιάζεται στο θέατρο  Ακαδημία Πλάτωνος, έπειτα από την μεγάλη επιτυχίας της, παρατείνει τις παραστάσεις της έως την 1η Μαρτίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Το θεατρικό έργο είναι εμπνευσμένο από την ιδέα του βιβλίου « Candy», ένα προκλητικό και σκληρό έργο, ένα κράμα μυθοπλασίας και ποίησης, υφαίνει μια σκοτεινή ιστορία αγάπης, τους κριμένους στις σκιές κινδύνους, τους εφιάλτες που στοιχειώνουν τις νύχτες μας και τον εθισμό στα ναρκωτικά αλλά στις εξαρτήσεις της ζωής.

Μαύρη Ζάχαρη

Αόριστες ευχές

«Μερικές φορές, λέμε πράγματα, χωρίς να τα πιστεύουμε. Θεωρούμε πως κρατάμε όλο τον κόσμο στα χέρια μας, επειδή για μια στιγμή είμαστε ευτυχισμένοι. Μιλάμε για το μέλλον, λες και εξαρτάται από μας. Λέμε πως θα τα καταφέρουμε και πιστεύουμε σε μια βοήθεια, που δεν έρχεται ποτέ. Θα κάνουμε. Θα είμαστε. Θα δούμε. Όλα αυτά δεν είναι, παρά μονάχα, σύμβολα της αδυναμίας μας να δεχτούμε την πραγματικότητα. Δεν είναι, παρά μονάχα, αόριστες ευχές».

Ταυτότητα

Κείμενο: Χρήστος Καρασαββίδης, σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Γιάννης Ράμος, κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ, φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου, σκηνικά: Ζωή Μολυβά – Φαμέλη, κοστούμια: Aπόλλωνας Παπαθεοχάρης, Α΄ βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίλια Χαριδήμου, Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Ηρώ Πεκτέση. Παίζουν: Κρίστελ Καπερώνη, Πάνος Νάτσης, Παναγιώτης Μπρατάκος.

Πληροφορίες

Ακαδημία Πλάτωνος: Σπύρου Πάτση & Μαραθωνομάχων 8 –  Βοτανικός (έναντι Λεωφόρου Αθηνών), τηλ.: 210 4830330. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο: 21.15, Κυριακή: 20.30. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, γκρουπ 4 ατόμων και άνω: 10 ευρώ, μειωμένο (άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ): 8 ευρώ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa