Πολιτική

Η ώρα των αρχηγών – Απόψε η πρώτη κοινοβουλευτική «μονομαχία» Αλέξη – Κυριάκου

Τσίπρας Μητσοτάκης Βουλή
Το σκηνικό στήθηκε και οι δύο μονομάχοι είναι έτοιμοι για την πρώτη πολιτική αντιπαράθεση τους εντός του Κοινοβουλίου.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάστηκαν εντατικά για την πρώτη «μονομαχία» τους στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση η οποία θα ξεκινήσει στις 18:00, το απόγευμα της Τρίτης 26 Ιανουαρίου.
Το σκηνικό
Οι κοινωνικές αντιδράσεις από πολλές κοινωνικές ομάδες έχουν φουντώσει καθώς αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες βρίσκονται στους δρόμους προβληματίζοντας την κυβέρνηση.
Οι κοινωνικές αυτές ομάδες αποτέλεσαν τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογές και το γεγονός πως αντιτίθενται τόσο σφόδρα προβληματίζει το Μαξίμου.
Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία στην εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται έτοιμη να αδράξει την ευκαιρία και να ανεβάσει στα ύψη τους αντιπολιτευτικούς τόνους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον… αέρα των δημοσκοπήσεων θέλει να δώσει το πρώτο δείγμα γραφής του γι’ αυτό είναι δεδομένο πως θα επιτεθεί σφοδρά στον Αλέξη Τσίπρα.
Τι θα κάνει ο Τσίπρας
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός θα κινηθεί στη λογική του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ.
Στο κλειστό του Φαλήρου ο πρωθυπουργός έθεσε ρητορικά ερωτήματα και επιτέθηκε σφοδρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ομιλία της Κυριακής είναι – κατά τις ίδιες πηγές – μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.
Στην πρωτολογία ο Αλέξης Τσίπρας θα κινηθεί σε πιο ήπιους τόνους, θα θέσει τα ίδια διλήμματα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας τον να πάρει θέση και θα αναμείνει να ακούσει την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός θα ανεβάσει τους τόνους με προσωπικές επιθέσεις.
Η πρώτη του Κυριάκου
Ως κομβικής σημασίας αξιολογούν την πρώτη προσωπική αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή στην Συγγρού.
Πηγές από τη «γαλάζια» παράταξη τόνιζαν πως εκλαμβάνουν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό, ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Οι συνεργάτες του εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει σήμερα το βράδυ το μεγάλο τεστ.
Αυτό που προβληματίζει το «γαλάζιο» στρατόπεδο είναι το… πλεονέκτημα που έχει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός θα έχει τον τελευταίο λόγο αφού μιλάει τελευταίος στις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις. Αυτό σημαίνει πως ο κ. Τσίπρας έχει την ευκαιρία να διαμορφώσει υπέρ του τις τελευταίες εντυπώσεις.
Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa