Πολιτική

Η πρόταση της εισαγγελέως για τις αποφυλακίσεις Χρυσαυγιτών βουλευτών

χρυσή-αυγή-βουλή

Αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους  για τον Στάθη Μπούκουρα , αλλά να παραμείνουν στη φυλακή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής ζητεί με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Εφετών κυρία Σταυρούλα Στεφανάτου.

Συγκεκριμένα  η εισαγγελέας ζητεί να απορριφθεί το αίτημα που είχαν υποβάλλει οι χρυσαυγίτες βουλευτές   Παναγιώτης  Ηλιόπουλοςκαι Γιώργος Γερμενής, οι οποίοι αιτούνται αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων και τάσσεται υπέρ της συνέχισης της προσωρινής τους κράτησης, που τους είχε επιβληθεί μετά τις απολογίες τους στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Σχετικά με τον Στάθη Μπούκουρα η εισαγγελέας έκρινε- με βάση το σκεπτικό ότι βουλευτής έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή– ότι μπορεί να αποφυλακιστεί με όρους, δηλαδή με καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος ζητεί την παραπομπή σε δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής 70 κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων και 18 βουλευτών του ναζιστικού κόμματος για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται  η έκδοση του βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών, το οποίο θα οριστικοποιήσει  ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη και με ποιες κατηγορίες.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa