Αυτοκίνητο

Η Renault σημειώνει ρεκόρ στις πωλήσεις κινητήρων

Η Renault έσπασε το ρεκόρ κατασκευής κινητήρων αφού μέσα στο 2015 αφού από τα εργοστάσια της “βγήκαν” περισσότερα από 3 εκατομμύρια κινητήρια σύνολα.

Η Renault είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία που κυρίως λόγω της πολυετούς εμπλοκής στην Formula1 έχει μεγάλη τεχνογνωσία στην ανάπτυξη πρωτοποριακών κινητήρων που τοποθετεί στα μοντέλα της. Το 2015 οι κινητήρες βενζίνης (TCe ) και πετρελαίου (dCi) της γαλλικής φίρμας έτυχαν μεγάλης αποδοχής και η παραγωγή τους άγγιξε τις 3,3, εκατομμύρια μονάδες. Μάλιστα η απήχηση τους δεν σταματά στους καταναλωτές αφού και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Opel, Nissan, Infiniti και Mercedes-Benz αναγνωρίζουν την αξία τους και τους τοποθετούν σε δικά τους οχήματα.

Με την γλώσσα των αριθμών, το 2015 η παραγωγή της Renault σε μηχανικά σύνολα αυξήθηκε κατά 22% σε σχέση με το 2014. Στα μοντέλα του γκρουπ της Renault τοποθετήθηκαν 2,8 εκ. Μονάδες και τα υπόλοιπα 500.000, σε αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών. Ο μεγαλύτερος όγκος κινητήρων παράχθηκε στις εγκαταστάσεις της Γαλλίας (Seine-Maritime) και στις αντίστοιχες της Ισπανίας (Valladolid), ενώ η εταιρεία δεσμεύεται και υπόσχεται ακόμη περισσότερες τεχνολογικές καινοτομίες στις μελλοντικές κατασκευές

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa