Αθλητικά

Η σημειολογία της απόφασης Ιβάν

Η απόφαση να πάρει τα σκήπτρα της ομάδας και σε διοικητικό επίπεδο, δείχνει τη διάθεση του να έχει εμφατική παρουσία στη λειτουργία της ομάδας, να εμπνεύσει όλη την οικογένεια του «Δικεφάλου», να χρεωθεί τυχόν αποτυχία και να πιστωθεί τις όποιες επιτυχίες…

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Ιβάν Σαββίδης κατά το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το πρώτο στο οποίο συμμετείχε με την ιδιότητα του προέδρου. Μετά από τέσσερα και κάτι χρόνια παρουσίας του ομογενή επιχειρηματία στον «Δικέφαλο», αποφάσισε να μπει μπροστά και να κάνει αυτό που κάνουν ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό και ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό.

Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να πάρει τα σκήπτρα της ομάδας και σε διοικητικό επίπεδο, δείχνει τη διάθεση του να έχει εμφατική παρουσία στη λειτουργία της ομάδας, να εμπνεύσει όλη την οικογένεια του «Δικεφάλου», να χρεωθεί τυχόν αποτυχία και να πιστωθεί τις όποιες επιτυχίες.

Η απόφαση τού ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ μόνο τυχαία δεν ήταν. Την πήρε σε μία χρονική στιγμή που άρχισαν να πληθαίνουν οι φωνές για την αναποτελεσματικότητα της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο και οι «συγκρούσεις» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχουν κορυφωθεί. «Εγώ ήρθα στον ΠΑΟΚ σαν οπαδός και ακόμα αφότου έγινα βασικός μέτοχος του ΠΑΟΚ παραμένω οπαδός και αυτό δεν είναι σωστό. Είναι ένα λάθος που αντιλαμβάνομαι. Αλλιώς θα συμπεριφερόμουν ως μάνατζερ, αλλά ως φίλαθλος δεν μπορώ. Αν δεν ήμουν οπαδός ίσως δεν θα έφερνα και τον Μπερμπάτοφ» είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ο κ. Σαββίδης κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης, φανερώνοντας ότι ο ΠΑΟΚ δεν αποτελεί για τον ίδιο, απλώς, μία ακόμη επιχειρηματική.

Συγχρόνως ο κ. Σαββίδης ζήτησε από τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος να κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να κατακτήσουν τον Πρωτάθλημα. Λογικό το αίτημα του, αλλά στο ποδόσφαιρο για να γίνουν οι επιθυμίες πράξη θα πρέπει να συντρέξουν αρκετοί λόγοι. Και η φετινή αγωνιστική δυναμική του ΠΑΟΚ βρίσκεται υπό αμφισβήτηση καθώς έχει διακυμάνσεις. Το ρόστερ αποδείχθηκε στην πράξη ότι είναι καλύτερο από πέρυσι, αλλά έχει και αδυναμίες για τις οποίες δεν μπορεί να κάνει τίποτε μέχρι τον Ιανουάριο. Κι αν μέχρι τότε χάσει την βαθμολογική του επαφή με την κορυφή, η ομάδα θα μπει πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις αναζητώντας τους πραγματικούς υπαίτιους μίας ακόμη χαμένης αγωνιστικής περιόδου.

Του Βασίλη Μάστορα

To κείμενο δημοσιεύεται στην εφημερίδα KARFITSA

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa