Κόσμος

Η Toyota ευθύνεται για τον θάνατο και τον τραυματισμό δύο εργατών

toyota

Εκδικάστηκε μία από τις πρώτες αγωγές κατά της Toyota και η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία κρίθηκε ένοχη για τον θάνατο μίας οδηγού και τον τραυματισμό μίας άλλης.

Να σημειωθεί ότι η ιαπωνική εταιρεία έχει ξεκινήσει την ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων το 2009 λόγω προβλημάτων στο πεντάλ γκαζιού και στα φρένα.

Η αποζημίωση που εκδικάστηκε ανέρχεται στα 3.000.000 δολάρια στην Τζιν Μπουκάουτ, η οποία σε ηλικία τότε 76 ετών, τραυματίστηκε το 2007 σε τροχαίο και στην οικογένεια της Μπάρμπαρα Σουάρτς, η οποία σκοτώθηκε.

Η δικογραφία αναφέρει ότι το αυτοκίνητο (μοντέλο Camry toy 2005) που οδηγούσε η Μπουκάουτ ήταν ελαττωματικό και επιτάχυνε από μόνο του προκαλώντας το τροχαίο.

Εκατοντάδες οδηγοί σε ολόκληρη τη χώρα κατέθεσαν αγωγή εναντίον της εταιρείας ισχυριζόμενοι ότι τα αυτοκίνητά τους επιτάχυναν από μόνα τους ανεξέλεγκτα. Αυτή η υπόθεση είναι η πρώτη που καταλήγει σε ετυμηγορία εναντίον της εταιρείας.

Σε δύο άλλες υποθέσεις που έφθασαν στα δικαστήρια-μία στην Καλιφόρνια και μία στη Νέα Υόρκη-οι ένορκοι δικαίωσαν την Toyota.

Από τον Φεβρουάριο του 2009, έχουν κατατεθεί περίπου 200 ομαδικές αγωγές και περισσότερες από 500 ατομικές εναντίον της Toyota για τροχαία που έχουν προκληθεί σε αυτοκίνητά της που επιτάχυναν από μόνα τους.

Η αγωγή που εκδικάστηκε στην Οκλαχόμα υποστήριζε ότι το Camry επιτάχυνε ξαφνικά στις 20 Σεπτεμβρίου του 2007, ενώ η Μπούκαουτ οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο, ο οποίος ένωνε δύο πολιτείες, και ότι τόσο το φρένο όσο και το φρένο έκτακτης ανάγκης δεν κατάφεραν να ανακόψουν την ταχύτητα του οχήματος.

Το μοντέλο Camry του 2005 δεν περιλαμβάνεται στις ανακλήσεις οχημάτων με προβλήματα στο σύστημα επιτάχυνσης.

Η Τoyota έχει ήδη συμφωνήσει να καταβάλει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε εξωδικαστικές αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη των κατόχων ελαττωματικών αυτοκινήτων. Ωστόσο, η συμφωνία αυτή δεν καλύπτει τις αγωγές για τον θάνατο ή τον τραυματισμό οδηγών.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa