Πολιτική

Ιδού το ΦΕΚ της κυβέρνησης για την επίταξη των εργαζομένων της ΔΕΗ

ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε προ ολίγου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως το ΦΕΚ της επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ, κατόπιν σχετικής απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος των φύλλων πορείας είναι ήδη έτοιμο και από το βράδυ θα αρχίσουν να επιδίδονται στους εργαζομένους. Στο Μαξίμου εκτιμούν πως δεν θα πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους διαφορετικά θα υπάρξουν οι κυρώσεις οι οποίες προβλέπονται από τον νόμο.

Το ΦΕΚ της επιστράτευσης

Σε επίταξη των υπηρεσιών των εργαζομένων της ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση μετά και την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρεται: «Την επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των εργαζομένων στις εταιρίες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και δημόσια υγεία λόγω της παρατεινόμενης αδυναμίας ομαλής ηλεκτροδότησης της Χώρας και της εξ αυτής έκθεσης των καταναλωτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων πληθυσμού σε σοβαρούς κινδύνους υγείας, αποφασίζουμε: Κηρύσσουμε σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης το σύνολο των εργαζομένων στις εταιρίες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και των αναγκαίων πόρων».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως προέχει το δημόσιο συμφέρον και πρόσθεσε:

«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος. Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους. Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».

Αυτή την ώρα οι συνδικαλιστές συνεδριάζουν στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ με σκοπό να βρουν τρόπους για την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Ο πρόεδρος του σωματείου “Σπάρτακος”, Γιώργος Αδαμίδης, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών είπε:

«Επιταγμένοι μπορεί, υποταγμένοι ποτέ. Αυτό είναι το πρώτο σχόλιο. Είναι βέβαιο ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σε απόλυτο πανικό προχώρησε στην επίταξη και επιστράτευση των εργαζομένων για να κάμψει τον αγώνα, που όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν αγώνας μιας συντεχνίας αλλά αγώνας ολόκληρης κοινωνίας».

Διαβάστε το ΦΕΚ εδώ

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε την επίταξη των εργαζομένων της ΔΕΗ η Βούλτεψη

ΓΣΕΕ: Η Κυβέρνηση «κουρελιάζει» το Σύνταγμα με την επιστράτευση

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa