Κόσμος

ΗΠΑ: Καθηγήτρια πήρε άδεια για να γιορτάσει τα…100 της χρόνια

Η καθηγήτρια μαθηματικών Μαντλίν Σκότο από τη Νέα Υόρκη γιόρτασε σήμερα έναν αιώνα ζωής !! Αποφάσισε λοιπόν να πάρει άδεια για να το γιορτάσει. Τη Δευτέρα όμως θα είναι  και πάλι στην τάξη και θα διδάσκει του μικρούς μαθητές του καθολικού σχολείο Σεντ Εφρέμ στο Μπρούκλιν.

Η ίδια δηλώνει ότι δεν κατάλαβε το πότε πέρασε ο καιρός , είπε χαρακτηριστικά γελώντας «Απλώς έγινε. Πέρσι έλεγα στον εαυτό μου αποκλείεται να γίνομαι 100. Κάθισα λοιπόν κάτω και τα υπολόγισα»

Το καθολικό σχολείο στο οποίο δουλεύει, φοιτούν παιδιά από το νηπιαγωγείο έως την 4η τάξη, τίμησαν την Σκότο με την ευκαιρία αυτής της τόσο εξαιρετικής επετείου.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου έγραψαν στην σελίδα τους στο facebook«Πάρα πολλοί μαθητές πολλών γενεών επηρεάστηκαν από αυτήν την εκπληκτική γυναίκα»

«Ήταν καθηγήτρια δική μου, της μητέρας μου και των αδελφών μου. Σε μια περίοδο σχεδόν 75 ετών. Είναι ένας λαμπρός άνθρωπος. Θυμάμαι ακόμη πώς που έμαθε τα κλάσματα» σχολίασε ένας παλιός μαθητής της, Τζέιμς Σταβνίσκι. Από την άλλη η Λάιζα Μαραπόντι Σιστάλι είπε ότι όλη της η οικογένεια έμαθε μαθηματικά από την Σκότο, τόνισε «Βοήθησε πραγματικά τους γονείς μου, που ήταν Ιταλοί μετανάστες. Ευτυχισμένα γενέθλια κυρία Σκότο».

Μια άλλη πρώην μαθήτρια της η Τίνα Φεβόλα είπε ότι αγάπησε τα μαθηματικά χάρη στην Σκότο και δήλωσε ενθουσιασμένη που και τα παιδιά της έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν από αυτή.

Η ίδια η Σκότο είπε ότι δε θέλει ποτέ να πάρει σύνταξη γιατί «πάντα θα υπάρχει κάτι να κάνει» «Όταν βοηθάς τους άλλους, βοηθάς τον εαυτό σου.»

Όπως δήλωσε τα περισσότερα από τα 5 παιδιά που απέκτησε είναι πλέον συνταξιούχοι και αυτό αποτελεί και αστείο της οικογένειας εφόσον η ίδια εξακολουθεί να εργάζεται.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι και η Σκότο  είχε φοιτήσει στο καθολικό σχολειό και αποφοίτησε το 1928. Μερικά χρόνια μετά επέστρεψε και έμεινε για την υπόλοιπη ζωής της ως καθηγήτρια πλέον.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa