Κόσμος

ΗΠΑ: Νεκρά 18 παιδιά από κρούσμα νέας γρίπης

Γριπη-ΗπαΔεκαοχτώ παιδιά έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους από μια νέα φονική επιδημία γρίπης στις ΗΠΑ

, από τον ιό Η3Ν2. Η έξαρση της επιδημίας έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο, νωρίτερα από ότι περίμεναν οι επιστήμονες.

Ο δρ. Άντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νόσων, εκτιμά «Φαίνεται πως είναι η χειρότερη περίοδος γρίπης που είχαμε εδώ και δέκα χρόνια», ενώ υπενθυμίζει πως αντιθέτως η περίοδος του 2012 ήταν μια από τις λιγότερο κακές.

«Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η γρίπη άρχισε πολλές εβδομάδες νωρίτερα, με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων ήδη από την αρχή του Δεκεμβρίου, ενώ συνήθως διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των ασθενών από τα μέσα Ιανουαρίου, πριν η επιδημία κορυφωθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου» εξηγεί ο Άντονι Φόσι.

«Δεν είναι καλό σημάδι όταν βλέπουμε μια τέτοια επιτάχυνση των λοιμώξεων τόσο νωρίς. Είναι ένα φαινόμενο που εν γένει προαναγγέλλει μια κακή επιδημία γρίπης».

Σύμφωνα με τον δρ. Φόσι, το στέλεχος του ιού που κυριαρχεί φέτος είναι H3N2, ιστορικά υπεύθυνο για πιο σοβαρά συμπτώματα σε σύγκριση με τους άλλους τύπους του ιού.

Προς το παρόν, ο απολογισμός του αριθμού των νεκρών δεν αφορά παρά μόνο παιδιά, γεγονός που εξηγείται από το γεγονός ότι τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) υποχρεώνονται από το νόμο να ανακοινώνουν τακτικά τους θανάτους παιδιών.

Ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ των ενηλίκων θα γίνει γνωστός στο τέλος της σεζόν, ανακοίνωσε ο δρ. Φόσι.

Σχετικά άρθρα:

Διάσημος ηθοποιός πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας
Τρεις γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες στο Παρίσι
Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa