Πολιτική

Iskra: Πρόταση εμπιστοσύνης, για ποιο λόγο;

Λαφαζάνης- Τσίπρας

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης εξαπολύει η ιστοσελίδα Iskra που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας σε άρθρο της με τίτλο «Πρόταση εμπιστοσύνης; Για ποιο λόγο;»

«Η κυβέρνηση φαίνεται ότι σκέφτεται, δεν ξέρουμε πόσο σοβαρά ή όχι, το ενδεχόμενο να καταθέσει στη Βουλή πρόταση εμπιστοσύνης». Έτσι προκύπτει το εύλογο ερώτημα για πιο λόγο να θέλει η κυβέρνηση να καταθέσει μια τέτοια πρόταση. Παράλληλα προαναγγέλει καταψήφιση της πρότασης εμπιστοσύνης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

Το τρικ της πρότασης «εμπιστοσύνης»

Οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» δεν ψήφισαν, αντίθετα καταψήφισαν, το βάρβαρο νέο τρίτο μνημόνιο της λιτότητας για το λαό και της εθνικής υποτέλειας.

Φαντάζομαι ότι οι ίδιοι βουλευτές δεν πρόκειται ούτε τώρα να υποκύψουν, σε περίπτωση που υπάρξει πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ώστε να ψηφίσουν έμμεσα την εφαρμογή του νέου μνημονίου.

Η πρόταση εμπιστοσύνης, σε περίπτωση που κατατεθεί από την κυβέρνηση, δεν θα συνιστά τίποτα άλλο πάρα ένα κακόγουστο «τρικ» που θα αποβλέπει στο να δώσει την διάτρητη αφορμή στην κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει με απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο σε εκλογές εξπρές.

Η κυβέρνηση του τρίτου εξοντωτικού μνημονίου θέλει εκλογές εξπρές, ακόμα και στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όχι επειδή θέλει να αποσαφηνίσει, όπως λέει, το πολιτικό τοπίο, αλλά γιατί φοβάται πως κάθε μέρα που περνάει, με τις μνημονιακές πολιτικές ενεργές, τόσο θα χάνει και μάλιστα ταχύτατα και  ραγδαία, έδαφος μέσα στο λαό.

Η ενδεχόμενη επιλογή της κυβέρνησης για πρόταση εμπιστοσύνης δεν θα είναι κάτι άλλο παρά επιλογή πανικού, φόβου και ανασφάλειας για το άμεσο μέλλον.

Με «τρικ», κινήσεις αιφνιδιασμού, εκβιασμούς και μεθοδεύσεις εξπρές δεν εξωραΐζονται μνημόνια και μνημονιακές πολιτικές. Όπως δεν ξεγελιέται ούτε αποπροσανατολίζεται ο λαός και κυρίως δεν διασώζονται από τη γενική κατακραυγή οι κυβερνήσεις των μνημονίων. Αυτό δεν έγινε στο παρελθόν. Δεν θα γίνει ούτε τώρα με την επίκληση και στο όνομα της Αριστεράς.

Το περήφανο λαϊκό ταξικό «ΟΧΙ» δεν έχει γίνει παρελθόν. Είναι υπαρκτό, ζωντανό και διεκδικεί δικαίωση.

Το «ΟΧΙ» αυτό θα εκφρασθεί ξανά και θα νικήσει. Πολύ περισσότερο αν η χώρα προχωρήσει σε εκλογές. Το «ΟΧΙ» δεν ηττήθηκε, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους. Μέχρι τη νίκη μιας νέας αντιμνημονιακής, δημοκρατικής και προοδευτικής πορείας της χώρας.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa