Κοινωνία

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στα Χανιά

Κρήτη σεισμός

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 4μ.μ. στην Κρήτη και συγκεκριμένα δυτικά των Χανίων.

Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 74 χλμ. δυτικά του νομού Χανίων με εστιακό βάθος 30 χλμ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη, στην Αττική, στα νησιά των Κυκλάδων και στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με πληροφορίες υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε σπίτια και καταστήματα, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία λαμβάνει διαρκώς κλήσεις.

Κατολισθήσεις έγιναν στο Φαράγγι στον Θέρισσο, όπου μάλιστα ένα λεωφορείο «εγκλωβίστηκε», χωρίς ζημιές, όπως και στο Βλήτο Παλαιόχωρας.

Η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ήταν έντονη, ενώ λίγο μετά τον μεγάλο σεισμό ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί: 2,8 Ρίχτερ στις 16:29 και στις 16:40 και 3,1 Ρίχτερ στις 16:33.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο σεισμολόγος Ε. Λέκκας ανέφερε ότι η περιοχή είναι γνωστή για την σεισμικότητα της αλλά ανέφερε ότι πιθανότατα ο σημερινός σεισμός δεν σχετίζεται με τους τελευταίους που έχουν σημειωθεί στην Νότια Κρήτη.

Τέλος, ο δήμαρχος των Χανίων συγκάλεσε εκτάκτως συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa