Κόσμος

Ιταλία: Νεκρός 17χρονος από πυρά αστυνομικού [ΒΙΝΤΕΟ]

Η γειτονιά Τραϊάνο της Νάπολη, είναι οργισμένη μετά την δολοφονία ενός 17χρονου Νταβίντε Μπιφόλκο, από πυρά αστυνομικού, επειδή δεν σταμάτησε σε έλεγχο των αρχών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο νεαρός επέβαινε σε ένα σκούτερ μαζί με άλλα δύο άτομα, όταν όμως δεν σταμάτησαν στο μπλόκο των αστυνομικών αρχών και συνέχισαν να οδηγούν, το μηχανάκι τράπηκε εκτός πορείας λίγα μέτρα μετά και τα τρία παιδιά άρχισαν να τρέχουν. Οι αστυνομικοίκαραμπινιέροι συνέλαβαν τα δύο παιδιά και την στιγμή εκείνη ένας από τους δύο αστυνομικούς πυροβόλησε τον 17χρονο Νταβίντε, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε.

Ο αδερφός του Νταβίντε δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το γεγονός, «ντρέπομαι που είμαι Ιταλός» δηλώνει χαρακτηριστικά. «Τώρα πώς θα απολογηθεί το κράτος σε εμάς για αυτό που έγινε;» διερωτάται. 

Κατά τις διαδηλώσεις στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, μία διαδηλώτρια δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Είναι ντροπή. Η αστυνομία πρέπει να μας υπερασπίζεται και αντ’ αυτού σκότωσε ένα αθώο παιδί. Εδώ στη γειτονιά Τραϊάνο δεν θέλουμε πια την αστυνομία».

Δείτε το βίντεο από τις διαδηλώσεις στην Τραϊάνο:

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER