Κόσμος

Ιταλία: Όχι σε δεύτερη θητεία από τον Ναπολιτάνο

ναπολιτάνο

O πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάν απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Μάριο Μόντι για επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας του έδωσε .

Σε σημερινή ανακοίνωση της ιταλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας, αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο έχει εξηγήσει εδώ και καιρό τους προσωπικούς και θεσμικούς λόγους για τους οποίους δεν θεωρεί ότι μπορεί να ληφθεί υπόψη η δυνατότητα να προταθεί εκ νέου το όνομά του για την προεδρία της Δημοκρατίας».

Το νέο κοινοβούλιο, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου, αναμένεται να εκλέξει τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας και στην συνέχεια τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα είναι εκείνα του κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, του επίσης πρώην πρωθυπουργού Τζουλιάνο Αμάτο, ο οποίος προέρχεται από το σοσιαλιστικό κόμμα, της πρώην επιτρόπου της Κομισιόν Έμμας Μπονίνο και της Άννας Φινοκιάρο, εκπροσώπου του Δημοκρατικού Κόμματος στην Γερουσία της Ρώμης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa