Κόσμος

Ιταλική μαφία: Κλέβουν αντικαρκινικά φάρμακα, τα αλλοιώνουν και τα πουλούν στην Δυτική Ευρώπη

Αντικαρκινικά φάρμακα «μαϊμού» σημάνουν τον συναγερμό στην ιατρική κοινότητα, καθώς όχι μόνο δεν έχουν καμία θετική επίδραση αλλά και υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία των ασθενών, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

«Η μαφία της Νάπολης φέρεται να κλέβει, να αλλοιώνει και να πουλά αντικαρκινικά φάρμακα», δήλωσε ο Ντομένικο Ντι Τζόρτζο, επικεφαλής του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων (Aifa), στην αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Aifa, το ιταλικό οργανωμένο έγκλημα προσπαθεί να διαθέσει τα αλλοιωμένα αυτά φάρμακα σε διάφορες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ «μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, όπως η Lilly, Roche, Johnson & Johnson συνεργάζονται με δικαστικές αρχές ευρωπαϊκών χωρών για να εξιχνιαστεί το πώς καταφέρνει η Καμόρα (σ.σ. η μαφία της Νάπολης) να κλέβει και να αλλοιώνει σημαντικές ποσότητες φαρμάκων».

Ο Ντι Τζόρτζο στη συνέντευξή του στην The Wall Street Journal σημειώνει πως οι μαφιόζοι αντικαθιστούν πιθανότατα τη δραστική ουσία κάθε φαρμάκου με άλλες, πιο φθηνές, ή τη διαλύουν με κάποια χημική επεξεργασία ή ακόμα και σε νερό, προφανώς με άμεσες αρνητικές συνέπειες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων.

Η Κοριέρε Ντέλα Σέρα τονίζει πως σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαπιστωθεί κλοπές και αλλοιώσεις σκευασμάτων όπως το αντικαρκινικό φάρμακο με την ιταλική εμπορική ονομασία Alimta (της φαρμακοβιομηχανίας Eli Lilly), το Remicade (Johnson & Johnson – Merk) και το Herceptin (Roche).

Τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες κατατείνουν στη διαπίστωση ότι η μαφία της Νάπολης συνεργάζεται με συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Λετονία για αυτή την απάτη. Δημοσιεύματα στον Τύπο της Ιταλίας επισημαίνουν ακόμη ότι «είναι πολύ πιθανό να έχει δημιουργηθεί μια επιχειρησιακή βάση του οργανωμένου εγκλήματος στην Κύπρο» για τους σκοπούς αυτής της δραστηριότητας.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa