Κοινωνία

«Ήθελα να μάθει η μητέρα του Μπεν την αλήθεια»

Μπεν Νιντάμ

Ο μάρτυρας-κλειδί στην πολύκροτη υπόθεση του Μπεν Νίνταμ μίλησε γιατί ήθελε να μάθει η μητέρα του αγοριού την αλήθεια, όπως τουλάχιστον είπε ο ίδιος στις αρχές. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο φαίνεται να αποτέλεσε τον βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του που δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής», ο μάρτυρας είναι ένα άτομο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, ο οποίος φέρεται να σκότωσε άθελά του τον Μπεν κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στο χωράφι όπου έχουν επικεντρωθεί σε πρώτο στάδιο οι έρευνες.

Ειδικός ερευνητής των βρετανικών Αρχών ανέλαβε να «χτίσει» σχέση εμπιστοσύνης με τον μάρτυρα-κλειδί, ο οποίος έπειτα από τόσα χρόνια αποφάσισε να «ανοίξει το στόμα» του και να πει όσα γνωρίζει.

Φέρεται να πλησίασε τους Βρετανούς αστυνομικούς με διάθεση να παραθέσει στοιχεία και πληροφορίες για τον μικρό Μπεν. «Στην προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του, έπειτα από δική του προσέγγιση, ο μάρτυρας κατάθεσε τι είχε συζητήσει με τον οδηγό του εκσκαφέα, Κωνσταντίνο Μπάρκα.

Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ο ίδιος ο δράστης του είχε διηγηθεί τι συνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα. Μας έχει υποδείξει συγκεκριμένα σημεία που θα έπρεπε να αναζητήσουμε τα ίχνη του Μπεν», εξηγεί στο «Έθνος» αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa