Παρασκηνιακά

Ηχηρά ονόματα σε «οφ σορ» εκατομμυρίων

Του Γιάννη Ντάσκα

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ μας δικαίωσε στην άποψη ότι πρέπει ΟΛΟΙ όσοι γίνονται υπουργοί να υποχρεώνονται να κυκλοφορούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στα λεωφορεία,στο Μετρό ,στο δρόμο και χωρίς φρουρά. Όπως στη Σουηδία. Όποιος δεν το αντέχει απλά πάει σπίτι του.Για να το αντέξει βέβαια πρέπει να πείθει τον κόσμο οτι δεν πλουτίζει παράνομα και κάνει ό,τι μπορεί για τα συμφέροντα των πολιτών.

Πως μας δικαίωσε ο διευθυντής του ΣΔΟΕ;

“Συνελήφθη” από συνεπιβάτη με κινητό τηλέφωνο στο υπεραστικό λεωφορείο Καλαμάτας-Αθήνας.Ούτε σωματοφύλακας,ούτε πανάκριβο αυτοκίνητο.Απλό λεωφορείο…

“Μα θα βρεθούν αντιπολιτευόμενοι να χτυπήσουν τον κ.Υπουργό όχι γι’ αυτά που κάνει  η δεν κάνει, άλλα για πολιτικούς λόγους” μας είπε ως αντίλογο κάποιος.

“Αποκλείεται να γίνει αυτό” είναι η απάντηση. Γιατί οι αντιπολιτευόμενοι θα χτυπήσουν και πολίτικο αρχηγό και των μεν και των δε.Οπότε εύκολα οι αρχηγοί κρατούν τους δικούς τους. Και τους ανεξέλεγκτους η  Αστυνομία.

Μεγαλύτερο μίσος από αυτό μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ,των δυο Μάντσεστερ,της Μπόκα και της Ρίβερ Πλέιτ δεν υπάρχει.Αλλά τα παιχνίδια γίνονται χωρίς το παραμικρό καγκελάκι και οπαδοί των δυο ομάδων κάθονται δίπλα-δίπλα.Σε φτωχά κράτη γίνονται και με φτωχούς θεατές…

Ε δω στην πραγματικότητα τα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για να υπάρχει απόσταση μεταξύ κόσμου και πολιτικών.Και να υπάρχει το “απυρόβλητο”.

ΕΙΡΩΝΕΙΑ: Χρόνια γράφουμε για τις διαβόητες οφ σορ στο Κρανίδι,για τις βίλες στο Κρανίδι-Ερμιόνη-Πόρτο Χέλι ,για τη Μύκονο κλπ.

Και μόλις προχθές δειλά -δειλά ανακοίνωσαν ότι τσάκωσαν οφ σορ με αδήλωτα εκατομμύρια. Σε μία περίπτωση ιδιώτης έλαβε έμβασμα ύψους 6,1 εκατομμύρια ευρώ από οφ σορ αλλά ξέχασε να το δηλώσει.Σε άλλη δεν πληρώθηκε φόρος ακινήτων ύψους 9,6 εκατομμύρια ευρώ.Σε άλλη….σε άλλη…

Τα ξέρουν.Αλλά ονόματα δεν μαθαίνουμε.Γιατί τσάκωσαν και ένα πολύ ηχηρό…Την ίδια ώρα ο διευθυντής του ΣΔΟΕ πάει με το λεωφορείο.Δεν είναι ειρωνεία στη μπανανία; Μπράβο του κ.Στασινόπουλου αλλά ας δώσει και ονόματα πολιτικών,.επιχειρηματιών,δημοσιογράφων με οφ σορ και κρυμμένη περιουσία…Μπορεί.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa