Μαγειρική

Kοτόπουλο τυλιγμένο σε μπέικον με ρύζι

Τι θα φτιάξεις σήμερα; Ένα ιδανικό και εύκολο πιάτο είναι κοτόπουλο τυλιγμένο σε μπέικον με ρύζι.

Τα υλικά της συνταγής αφορούν σε 2 με 3 άτομα.

Για την βάση

2 κοτόπουλα (μπούτι ή στήθος)
1 πακέτο μπέικον
βούτυρο
μπαχαρικά
ούζο
τυρί (gouda ή φέτα)
αλάτι, πιπέρι
2 κούπες ρύζι

Για τη sauce

μαγιονέζα
μουστάρδα
κέτσαπ
λάδι
νερό
μέλι
μπαχαρικά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με νερό το οποίο το καλύπτει πλήρως ώσπου να αφρίσει.

Στη συνέχεια το τρυπάμε με ένα πηρούνι διάσπαρτα και ρίχνουμε αλάτι, ενώ το αφήνουμε να βράζει μέχρι να μαλακώσει.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει για να το κόψουμε σε κομματάκια.

Έπειτα το τσιγαρίζουμε σε ελάχιστο βούτυρο προσθέτωντας μπαχαρικά της αρεσκείας μας, όπως είναι κόλιανδρο, κύμινο και κάρυ, και όταν πάρει χρώμα, σβήνουμε με ένα σφηνάκι ούζο αποσύροντάς το από τη φωτιά.

Μετά, στο τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρώς το μπέικον, ενώ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Μόλις τελειώσουμε με το μπέικον, ξεκινάμε τα ρολάκια. Παίρνουμε δηλαδή μια φέτα μπέικον, βάζουμε από την αρχή μέχρι το τέλος κοτόπουλο και πάνω στο κοτόπουλο τοποθετούμε το κομμάτι με το τυρί είτε είναι gouda είτε είναι φέτα.

Εν συνεχεία, τυλίγουμε το ρολάκι και έτσι συνεχίζουμε και για τα υπόλοιπα, τα οποία τα τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 20 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, βράζουμε το ρύζι και ετοιμάζουμε και τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά της.

Σβήνουμε το φούρνο και την κατσαρόλα, περιμένουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER



 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa