Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Οξύ το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας

Χατζηδάκης - Ράιχενμπαχ

«Οξύ»  χαρακτήρισε  το πρόβλημα ρευστότητας,  ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι θα έχει νέα συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών την επόμενη εβδομάδα, ενώ ανέφερε ότι μαζί με την Ομάδα Δράσης εξετάζονται διάφορες ιδέες στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, ενώ στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί κοινή ομάδα εργασίας για να αντιμετωπιστούν θέματα που προκύπτουν από το νέο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων.

Σχετικά με το Επενδυτικό Ταμείο, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι συνεχίζονται οι επαφές με την γερμανική πλευρά αλλά και άλλους επενδυτές ώστε το Ταμείο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση σε κάποιο βαθμό του προβλήματος της ρευστότητας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράιχενμπαχ αναφέρθηκε στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι παραμένει το πρόβλημα της ρευστότητας και της δυσκολίας πρόσβασης των επιχειρήσεων στα χρηματοδοτικά εργαλεία, ενώ όπως σημείωσε δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες πιστώσεις προκειμένου να τονωθεί η πραγματική οικονομία.

Ο επικεφαλής της Task Force εξέφρασε την ελπίδα του ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε χρονιά ευημερίας και ανάπτυξης ενώ έκανε αναφορά στη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ την τελευταία διετία.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

 



 

 

 

Karfitsa