Πολιτική

«Καίουν» οι αποκαλύψεις για τις… Συριζαίικες ΜΚΟ

Άδωνις Γεωργιάδης

Στοιχεία για 3 ΜΚΟ εταιρείες ψυχικής υγείας έφερε στη Βουλή ο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη στις αυξημένες χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ που ανήκουν σε «φίλους» του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, συνεργάτης του υπουργού υγείας και συνεργάτης του υφυπουργού εργασίας.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε σχετικά έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ότι δόθηκαν σε κάθε εταιρεία περί το 1.000.000 ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι έπρεπε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία συνδέονται με συγκεκριμένες Μ.Κ.Ο. της Ψυχικής Υγείας, όπως:

«Περίπτωση πρώτη: Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου. Χαίρομαι που είναι εδώ ο κ. Μαντάς. Είπατε, κύριε συνάδελφε, ότι δεν έχετε καμία σχέση με την εταιρεία από το 2008. Εγώ δεν έχω αντίρρηση. Δεν θέλω να σας αμφισβητήσω.

Στην αρμόδια, όμως, Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας μεταβολή δεν υπάρχει και παραμένετε μέλος της εταιρείας. Το αν ασχολείστε ή όχι είναι κάτι που το ξέρετε εσείς. Ίδιος αριθμός ασθενών, ίδια αμοιβή κατά κεφαλήν, κατά ασθενή δηλαδή, όπως είχε συμφωνηθεί.

Ξαφνικά δεκατρείς μέρες πριν λήξει το πρόγραμμα, 1.000.000 ευρώ παραπάνω η εταιρεία στην οποία είναι μέλος ο κ. Μαντάς. Λυπάμαι, κύριε συνάδελφε, αλλά πρέπει να είμαι καχύποπτος. Αυτή είναι η δουλειά μου.

Και να ήταν μόνον αυτή η εταιρεία, θα έλεγα “έτυχε”. Υπάρχει, όμως, και δεύτερη εταιρεία, όχι του κ. Μαντά αυτήν τη φορά. Πρόκειται για την εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ. Άλλο 1.000.000 ευρώ παραπάνω. Ίδιος αριθμός ασθενών, ίδια κατά κεφαλήν αμοιβή. Εδώ εμπλέκεται μία κυρία Λύτρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του γραφείου του κ. Ξανθού.

Στη συνέχεια τρίτη εταιρεία. Επίσης, 1.000.000 ευρώ παραπάνω. Ίδιος αριθμός ασθενών. Ίδια κατά κεφαλήν αμοιβή. Εδώ είναι ένας σύμβουλος του κ. Πετρόπουλου, του Υφυπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωρουλάκης».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa