Πολιτική

Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Πολιτών για υποστήριξη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

Βουλή Παρασκηνιακό 1

Περίπου 15,000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν ήδη υπογράψει Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Πολιτών, μέσω του οποίου εκφράζουν την υποστήριξή τους  στο έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της οποίας αποδεικνύουν ότι τα μνημονιακά χρέη είναι μη νόμιμα, παράνομα, αθέμιτα, επονείδιστα και μη βιώσιμα.

Το Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πολιτών είναι διαθέσιμο σε 16 γλώσσες, στη διεύθυνση www.greekdebttruthcommission.org, όπου ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να υπογράψουν. Ανάμεσά σε αυτούς που έχουν ήδη υπογράψει, προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, από την πανεπιστημιακή κοινότητα, τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού, πολιτικοί, εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων και συνδικαλιστές. Διανοούμενοι όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Ιμάνουελ Βαλερστάιν, ο Ετιέν Μπαλιμπάρ και ο Τάρικ Άλι, σκηνοθέτες όπως ο Κεν Λόουτς και ο Κώστας Γαβράς, πολιτικοί όπως ο Αντιπρόεδρος της Βολιβίας Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, η νέα δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου, στηρίζουν την προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας σε σχέση με το ελληνικό δημόσιο χρέος. Τη σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους χαιρέτισε και ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Juan Pablo Bohoslavsky, ο οποίος κάλεσε τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς να συμπράξουν σε λύση που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού πληθυσμού.

«Χαιρετίζω το γεγονός ότι η Βουλή των Ελλήνων συνέστησε  μια επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους. Είναι απαραίτητο να χυθεί  φως σχετικά με το ποιοι επωφελήθηκαν, και σε ποιο βαθμό, από την αλόγιστη χορήγηση και λήψη δανείων και από τα προγράμματα διάσωσης, και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση», δήλωσε πρόσφατα.

Αξίζει να σημειωθεί πως την συμπαράστασή τους προς την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους έχουν ήδη εκφράσει Ισπανοί πολίτες μέσω διαδικτυακού βίντεο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Κίνησης «Auditamos Grecia», που στηρίζει το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Το βίντεο ξεκινά με τη φράση: «Από τις πλατείες, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολίτες της Ελλάδας» και καταλήγει λέγοντας «Δεν είστε μόνοι, είμαστε όλοι Έλληνες».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa